След като четири пъти не успяха да изберат педседател на

...
След като четири пъти не успяха да изберат педседател на
Коментари Харесай

Грети Стефанова от ДБ бе издигната за председател на СОС

След като четири пъти не съумяха да изберат педседател на Столичния общински съвет, през днешния ден най-голямата група - ПП-ДБ-СС издигнаха най-възрастния консултант - Грети Стефанова, за поста. Стефанова и сега е председателстваща, защото е най-възрастният общински консултант.

Издигането на Стефанова се прави по образец на Народното събрание и избора на най-възрастния депутат Вежди Рашидов, разгласи в ефира на Euronews Bulgaria преди старта на съвещанието на СОС Бойко Димитров от ПП-ДБ-СС. ГЕРБ още веднъж няма да издигат собствен претендент, няма да поддържат и Грети Стефанова. 

Иван Пешев, общински консултант от " Българска социалистическа партия за България ", от своя страна разяснява, че социалистите няма да поддържат различен претендент да оглави СОС, с изключение на техният – Диана Тонова. Пешев и Димитров влязоха в изострен конфликт по отношение на демонтажа на Паметника на Съветската войска и дейностите на регионалната администрация на София. " Демонтират монумент, който е национално благосъстояние, това е закононарушение, което прави регионалния шеф, само че мрачно с фенерче демонтират фигурите от монумента ", разяснява Димитров.

" Да си пренесат сглобката от Народното събрание в СОС и да си ръководят ", добави той. А Пешев му отговори, че способените органи са сезирани и ще се произнесат по премахването на паметника от центъра на София. 

Цялото изявление във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР