След като бяха открити погребани тела в незаконни гробище в

...
След като бяха открити погребани тела в незаконни гробище в
Коментари Харесай

Контрера: Неглижирането на гробищата в София не идва от Московска 33, а пряко от централата на ГЕРБ

След като бяха открити заровени тела в противозаконни гробище в с. Клисура край Банкя, тематиката за гробищната мафия стана настояща. Коментар от столичните общински съветници Калоян Паргов от Българска социалистическа партия, Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и Борис Милчев от " Демократична България " в студиото на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" ГЕРБ отхвърлиха да се вършат инспекции на Софийски гробища. Ако гробищата ни наподобяват като сметище, то това значи, че е нашето равнище. Виждаме в другите страни по какъв начин наподобяват мемориалните паркове. Това ни събра, а от там нататък и методът, по който действа погребалната активност ", сподели Калоян Паргов от Българска социалистическа партия.

" Софийски гробища " са непосредствено подчинени на кмета на София и нейната администрация. Настоящият шеф е определен с оценките на администрацията, тъй като общинските съветници не бяхме съгласни с метода, по който се организира състезанието, само че това отмества тематиката. Нямахме директен достъп до предприятието и до неговата документи. Затова искахме да създадем, комисия, която да проверява гробищните проблеми. Неглижирането към гробищните паркове не произлиза от " Московска " 33, а идва директно от централата на ГЕРБ. Вие споменахте зам.-кмета Тодор Чобанов, като ние смятахме, че от там идва казусът, след него пристигна Мирослав Боршош, само че нещата стават все по-лоши. Подаваме сигнали, последват голям брой инспекции, само че когато се посети гробищен парк, мястото е трагично. Липсата на каквато и да е реакция значи, че от горната страна стои някой. Според мен изгодата е финансова ", разяснява Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

" След като не един, а десетки жители са потърсили някакъв криминал, значи това към този момент е образование. Да потърсят някой криминал, да даде едни пари, едвам мине ", изясни Борис Милчев от Демократична България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР