След като Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло

...
След като Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на ДАНС да провери собствеността на Руската църква

След като Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев подадоха общ сигнал към прокуратура, с който желаеха да бъде разследвана собствеността на Руската черква „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец “ в София, от държавното обвиняване взеха решение да възложат инспекция на ДАНС.

Това оповестиха на брифинг ръководителят на Софийска градската прокуратура Илиана Кирилова и заместникът ѝ Христо Кръстев.

Те прецизираха, че инспекцията е по два сигнала - от група национални представител и от Гражданско съдружие „ Боец “. В нейния ход ще се откриват обстоятелства и условия по отношение на собствеността и правото на прилагане на земята като терен и на постройката на православния храм, изясни прокурор Кръстев.

В хода на инспекцията ще се изискат също и документи по отношение на собствеността на православния храм от Агенция по вписванията, Държавния списък, Столична община, Българската православна черква и други институции. Също по този начин ще бъдат снети сведения от лица, осведомени с обстоятелства и условия, които са по предмета на инспекцията.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане, показват от държавното обвиняване.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР