След като беше почти изчезнал, сезонният грип може да се

...
След като беше почти изчезнал, сезонният грип може да се
Коментари Харесай

Експерт: Ваксината срещу COVID-19 не пази от сезонния грип

След като беше съвсем липсващ, сезонният грип може да се върне тази есен, предизвестява турски медицински специалист, призовавайки хората да не го бъркат с COVID-19 и да си създадат ваксини и против него.

Треска, кашлица, мускулни болки и отмалялост. Преди коронавирусът да се появи като социална опасност, това бяха признаците на сезонен грип за необученото око. Двете инфекции бяха бъркани в първите дни на пандемията, само че в днешно време хората са по-убедени, че имат COVID-19, в случай че проявят тези признаци. Те са прави, ненапълно, защото случаите на грип съвсем бяха изчезнали от 2020 година Наистина ли сезонната зараза е отминала? Отговорът е изрично „ не “ от специалисти, които споделят, че с настъпването на есента грипът може да се върне по-осезателно.

Професор Алпер Шенер, член на научния съвещателен съвет на ковид към Министерството на здравеопазването в Анкара, споделя, че чакат нарастване на случаите на грип тази година. „ Това не е нещо, което внезапно се появява и по-късно изчезва. Грипът не е циркулирал през последната година, само че ще се върне “, предизвести той.

Строгите самостоятелни ограничения, които се трансфораха в политика за опазване на публичното здраве, помогнаха за ограничение на случаите на грипа. Но с разхлабването на анти Covid-19 ограниченията, разпространяването на грипа може да бъде увеличено.

Енер също по този начин предизвестява за постоянно срещано неправилно разбиране измежду обществеността. „ Не сте имунизирани против грип, когато имате имунизацията против ковид. Това са разнообразни ваксини. Дори в случай че сте имунизирани против ковид, би трябвало да се ваксинирате за грип настрана “, сподели той в неделя пред Анадолската организация (AA).

Въпреки че по-младите хора нормално преодоляват грипа с леки признаци, той от време на време може да има смъртоносни последствия, изключително за хора на възраст над 65 години и тези с хронични болести. Енер прикани тези хора да се имунизират за грип преди началото на зимата. „ От значително значение е да се лимитират случаите на пневмония при хора, инфектирани с грип. “, сподели той.

Грипът е бързо разпространяващо се заболяване и сходно на ковид се предава посредством въздуха до 1 метър от кашлица или кихане. Науката и данните демонстрират, че най-хубавият метод за попречване на грипа е имунизирането.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР