След като 3 години имаше забрана да функционира, Руската антидопингова

...
След като 3 години имаше забрана да функционира, Руската антидопингова
Коментари Харесай

След 3 години: Възстановиха правата на Руската антидопингова агенция

След като 3 години имаше възбрана да действа, Руската антидопингова организация (РУСАДА) напълно скоро ще може да извършва още веднъж своите отговорности.

Световната антидопингова организация (WADA) взе решение да възвърне лиценза на организацията, откакто през ноември 2015 година го спря поради обвиняванията в прикриване на използването и разпространяване на неразрешени стимуланти за спортисти, за които са знаели и държавните органи.

" По-голямата част от изпълкома на WADA реши да възвърне РУСАДА. Това решение е обвързвано с съответен график, по който на WADA би трябвало да бъде възложен достъп до данните и пробите на някогашната лаборатория в Москва, и с явен ангажимент от страна на изпълкома, че в случай че този график не бъде спазен, правата на РУСАДА още веднъж ще бъдат спрени ", оповестиха от Световната антидопингова организация.

Девет от членовете на изпълкома са се изказали " За ", а единствено двама са били срещу възобновяване на лиценза.
Русия остава отвън международната лека атлетика, макар подобрението Международната федерация не подвигна възбраната преди европейското състезание
През май 2018 година съветската организация получи следващия отвод, защото от тяхна страна не бяха признати заключенията по отчетите " Макларън " и " Шмид " за допинг схеми, които доведоха до възбрана за присъединяване на съветски спортисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро и в Сочи. Този път обаче от РУСАДА са се съгласили да бъде даден достъп до взетите преди време допинг проби.

" Руската федерация изцяло приема решението на изпълнителния комитет на МОК от 5 декември 2017 година, което беше взето въз основа на заключенията в отчета на комисията " Шмид ", се споделя в писмо, изпратено от съветското спортно министерство до WADA.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР