След изборите в Република Северна Македония и в България има

...
След изборите в Република Северна Македония и в България има
Коментари Харесай

Заев очаква с нетърпение края на изборите в България

След изборите в Република Северна Македония и в България има добър късмет да се откри решение за блокадата от България на македонската европейска интеграция, съобщи през днешния ден министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, представен от уеб страницата Сакам да кажам.

" Щом изборите свършат, всички политици, и у нас, и в България, и на всички места стават по-разумни и по-отговорни, в сравнение с преди изборите. Завършването на изборите у нас и в България ще е първата причина да имаме добър късмет. Втората причина е, че се движим по добър път в диалозите. Взаимното съгласие е все по-налично в диалозите и имам вяра, че посредством разговор ще потвърдим добросъседството, другарството и съдействието с България ", сподели Заев.

Той чака позитивните послания да продължат и на Срещата на високо ниво в Словения идната седмица. " Приемам изказването на моя сътрудник, премиера Стефан Янев, като положително, положително обръщение. В сряда в Словения ще имам среща с президента Румен Радев, дружно с висшите представители на Европейски Съюз, с премиера Янез Янша, на срещата ще участват канцлерът Ангела Меркел, президентът Еманюел Макрон и доста други европейски водачи и ще потвърдим, че това е пътят ", сподели Заев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР