След изборите в Борован, Баче Цено“ още не знае какво

...
След изборите в Борован, Баче Цено“ още не знае какво
Коментари Харесай

След изборите в Борован, „Баче Цено“ още не знае какво е станало

След изборите в Борован, „ Баче Цено “ още не знае какво е станало. Врачанското село Малорад още веднъж ще организира локални избори. Последните бяха запомнени с видеозапис с подправяне на бюлетини в интерес на трима души – „ баче Цено, Боби и Мартин “.

Преди дни Върховният административен съд касира вота за общински съветници в цялата община Борован и по този начин я изправи пред редица административни и финансови несгоди. Двама от комисията са с повдигнати обвинявания.

Заради записа село Малорад се прочу два пъти – един път в края на октомври, при броенето на бюлетините за съветници в станалата печално известна пета секция.

Сега и съдът постанови, че по този начин не може, и спря освен баче Цено, Боби и Мартин, само че всички новоизбрани в локалния парламент да дефинират орисите на община Борован.
Местните хора са ядосани. Някои споделят, че в случай че се постанова ще гласоподават още веднъж, други не желаят.

Трети се питат за какво единствено двама от скандалната комисия – председателката и този, който предлага да се помогне на претендентите от селото, са с обвинявания.

Цено Цоловски, станал прочут от записа като „ баче Цено “, продължава да счита, че не е станало кой знае какво.

„ Никакви мнения по отношение на решението. За мен тези три-четири бюлетини, които се виждат на видеозаписа, че са манипулирани, не оказват въздействие за смяна на вота “, сподели Цоловски.

Кметът на селото Иван Иванов е удовлетворен, че ще има проверка на вота.

Според него обаче всички забъркани би трябвало да бъдат отстранени от последващи избори.

„ Тези хора, които си пишеха бюлетините, в случай че не се вземе отношение към това нещо, те ще бъдат отново в секцията – по какъв начин ще иде тоя народ да гласоподава, цяла България видя по какъв начин се драскаха бюлетините “, споделя той.

Източник: bTV

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР