След инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура разследването

...
След инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура разследването
Коментари Харесай

Разследването срещу Кирил Петков е възобновено след инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура

След инстанционен надзор от страна на Върховна касационна прокуратура следствието против Кирил Петков от „ Продължаваме Промяната “ е обновено и е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Софийска районна прокуратура.

По-рано през днешния ден от районната прокуратура обявиха ,

че оферират на основния прокурор Иван Гешев да изиска от Народното събрание имунитета на Петков във връзка с досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство.

От доказателствата, събрани в хода на следствието ,

може да се стигне до извода, че в подадената от Петков пред президента декларация, е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители, показват от прокуратурата.

Кирил Петков съобщи, че ще се откаже от имунитета си непринудено в деня преди комисията

в Народното събрание вземе решение по отношение на вероятно отправено искане от страна на основния прокурор за имунитета му.

Ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание ,

пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън “, уточни Петков.

На 16 декември 2021 година районният прокурор на София Невена Зартова съобщи пред медиите ,

че Районната  прокуратура в София отхвърля да образува досъдебно произвеждане по проблема с двойното поданство на Кирил Петков. 

Документите по проблема са били изпратени в Софийската районна прокуратура от Специализираната прокуратура ,

а районните прокурори са на мнение, че Кирил Петков е отразил погрешна информация в декларацията си за поданство, само че тази информация има само заявителски и осведомителен темперамент. Тя няма доказателствена стойност, изясни тогава Зартова.

Проверката стартира в спецпрокуратурата през август 2021 година ,

откакто бяха подадени няколко сигнала за това, че Петков погрешно е заявил, че няма двойно поданство, когато е назначаван за длъжностен стопански министър. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР