След хилядите години на отглеждане, култивиран от древните египтяни и

...
След хилядите години на отглеждане, култивиран от древните египтяни и
Коментари Харесай

Лукът е суперхрана за диабетиците!

След хилядите години на развъждане, обработен от античните египтяни и халдейци, употребяван от гърци, римляни и нашите предшественици, лукът е много публикуван и потребен зарзават.

За първи път отглеждан в Афганистан и Иран, лукът заема първо място измежду употребяваните зеленчуци. Хапва се както приготвен, по този начин и недопечен.

Голямо позитивно влияние върху здравето лукът оказва, когато се употребява недопечен със сол или в салатите. За тези, които имат проблеми със стомаха, се предлага лукът да се употребява приготвен. При готвене лукът резервира витамините си.

Лукът подтиква храносмилателната система, пречиства червата, спомага за по-лесното храносмилане на по-трудно храносмилаемите субстанции. Помага при нервни разтройства, бодърствуване, покачва съпротивителните сили на организма и пази организма към някои типове рак и атеросклероза.

Едно от главните субстанции, съдържащи се в лука, е глаукома хинин. Богат източник на витамин С. Глаукома хинин понижава равнището на захар в кръвта. Това е значимо изключително за диабетиците.

 Салата с лук

Лукът е доста ефикасен антисептик. Може да се употребява на дребни части, леко запържен. Сокът от лук може да се употребява за лекарство. Помага при акне. При приготвянето на акне крем специалисти предлагат потреблението на лук като естествена съставна част, което взема решение казуса при младежите.

Лукът има доста функционалности и преимущества. Този лековит зарзават оказва помощ и при хрема, нараснала температура, ангина. Ефективен е при унищожаването на микроби. Също по този начин оказва помощ и при главоболие, менингит, облекчава сърцетуптене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР