След грандиозния скандал с потулените смъртни случаи от "Медицинския одит",

...
След грандиозния скандал с потулените смъртни случаи от "Медицинския одит",
Коментари Харесай

НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ! Изхвърлената шефка на Медицински одит за обвиненията, без никакви аргументи в своя защита!

След грандиозния скандал с потулените смъртни случаи от "Медицинския одит ", някогашният шеф доцент Златица Петрова най-безочливо разгласи себе си като жертва на вътрешни спорове.

Припомняме ви, че в прокуратурата бяха импортирани 11 сигнала от близки на умряли, съгласно които повода за това са лекарски неточности, само че "Медицинския одит " ги категоризира като "маловажни " и следствие нямаше. "В последните дни против името на организация "Медицински одит ", против управлението и персонално против мен се злоупотребява обществено и се упражнява сериозен дискриминационен напън ", съобщи през днешния ден в "Здравей България " към този момент някогашната директорка на медицинския "ДАНС " и мина всички граници на безочливост и безсрамие.

Отново омаловажавайки трагичната статистика, Петрова заля ефира с оправдания, недомлъвки и потулени истини. "Прокуратурата работи по сигнала, подаден от някогашния основен секретар на организацията, който три години е работил при нас. Той е взел участие в основаването на разпоредбите, против които сега стачкува ", разяснява проф. Петрова. "Спекулира се с ритъма на работа на организацията, тъй като не се познава. В нея работят хора с извънреден професионален опит – лекари, икономисти и адвокати ", съобщи Петрова. Чувала ли е проф. Петрова за "Хипократова клетва " можем единствено да гадаем. Знаем единствено, че след 11 смъртни случая, провокирани от небрежност, даже да съумеете да измиете ръцете си с различен, към този момент е прекомерно късно.

Случаите не са 11, а и не знаем тъкмо за кои случаи се отнася това. Най-вероятно това е интерпретация на сигнала, подаден от някогашния ни сътрудник и още не са се срещнали, разяснява Петрова. Но и не стана ясно, дали случаите не са още повече от по този начин казаните й думи.

Смъртта на момченце в Добрич не е била отразена като здравна неточност, описа обаче някогашна служителка в одита и даде и други образци. Тя не е доктор, а икономист и не е професионално и умело да разяснява медицински проблеми, съобщи Петрова. И добави, че служителката живеела с Евлогиев, подал сигнала против някогашната си шефка.

Защо се появи по малкия екран, като не извади никакви доказателства в своя отбрана, е мъчно да гадаем. Но подозренията, че в "Медицински одит " има нещо гнило, остават.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР