След Гран При на Бахрейн пилотът на Ред Бул Серхио

...
След Гран При на Бахрейн пилотът на Ред Бул Серхио
Коментари Харесай

Алонсо: Този път нямаше три Ред Бул-а на подиума

След Гран При на Бахрейн водачът на Ред Бул Серхио Перес се пошегува, че и тримата водачи, които са се класирали на подиума на „ Сахир “ карат коли на Ред Бул. Тройката в първия старт за сезона във Формула 1 оформирах Перес, неговият съотборник Макс Верстапен, който завоюва и водачът на Астън Мартин Фернандо Алонсо, който приключи трети.

Коментарът на Перес пристигна поради приликите сред AMR23 и автомобила на Ред Бул и по-специално страничните кутии. Тази аналогия не е инцидентна на фона на обстоятелството, че актуалният механически шеф на Астън Мартин Дан Фалоус е някогашният основен аеродинамик на Ред Бул.
 Алонсо: Копираме Ред Бул? Нали половината ни кола е от Мерцедес? Алонсо: Копираме Ред Бул? Нали половината ни кола е от Мерцедес?
Във втория кръг за сезона в Саудитска Арабия тройката още веднъж беше завършена от Перес, Верстапен и Алонсо, само че това се промени в Австралия предходната седмица. В Мелбърн Верстапен и Алонсо още веднъж стигнаха до подиума, само че този път дружно с тях на почетната стълбичка се качи и Люис Хамилтън, който финишира втори на „ Албърт парк “.

След това призово класиране на седемкратния международен първенец Алонсо се пошегува пред медиите, че този не е имало три коли на Ред Бул на подиума.

„ Този път нямаше три Ред Бул-а на подиума, откакто Чеко го нямаше. Но аз мисля, че Мерцедес бяха мощни и в Джеда. Мисля, че в цялото съревнование там аз бях със единствено десета по-бърз от Джордж (Ръсел) и ми беше мъчно да отворя разликата от пет секунди или там колкото трябваше, най-после бяхме доста близо.

„ Изглежда в този момент квалификацията е значима, тъй като темпото ни в надпреварата е сходно и аз мисля, че в този момент навлизаме във фаза от сезона, която ще е доста забавна – кой тим ще развие колата си най-бързо. Мисля, че с три надпревари отвън Европа при започване на сезона е мъчно да въвеждаш усъвършенствания. Но от в този момент нататък ние ще забележим по какъв начин равнището на тимовете се трансформира от съревнование на съревнование, според от това кой ще има усъвършенствания “, изясни Алонсо пред медиите.

„ Ние не чакахме да имаме сцени през този сезона, а не щеш ли след първите три старта ние имаме три. Така че от в този момент всичко, което реализираме ще е плюс за нас. Трето и четвърто място са доста точки за нас, ние ще се възползваме от всяка опция. Ние би трябвало да се учим и да се развиваме като тим отвън пистата, защото в този момент се състезаваме против Ред Бул, Мерцедес и Ферари – тимове, които са привикнали да са в челото и да разиват колите си нападателно “, добави още испанецът.
 В Астън Мартин се целят в успеха в Монако В Астън Мартин се целят в успеха в Монако
След първите три старта за годината Астън Мартин заема второто място в класирането при конструкторите с общо 65 точки, с 10 повече, в сравнение с отборът от Силвърстоун събра за целия сезон 2023. Пасивът на английския екип от Ред Бул е цели 58 пункта, а задатъкът му пред Мерцедес е 9.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР