След големия пожар на жилищен блок в Благоевград, в който

...
След големия пожар на жилищен блок в Благоевград, в който
Коментари Харесай

Хората от опожарения блок в Благоевград търсят помощ да възстановят домовете си

След огромния пожар на жилищен блок в Благоевград, в който изгубиха живота си 3-ма души, хората от целия вход към момента не могат да се върнат по домовете си. Живеят при близки и родственици, а част от тях в общински хотел. Предстои градивно проучване на блока, с цел да се откри дали ще бъде кадърен за живеене.

„ Щетите са големи. Семействата нямат опция да си оправят жилищата. Призоваваме положителните хора и страната да ни оказват помощ да възстановим входа и всички 24 фамилии да се върнат по домовете си. Скоро ще отворим сметка, на която ще може да се подарява “, сподели пострадала от пожара.

Антоанета Павлова от Дирекция " Социално подкрепяне " обясни, че обществените служащи са се свързали със фамилиите и част от пострадалите са подали заявление за разпределяне на еднократна обществена помощ при случайно зародила потребност. Размерът на помощта е 375 лева

Директорът на БЧК в Благоевград Йорданка Стойчева осведоми по какъв начин до момента Български червен кръст е оказал помощ на нуждаещите:

„ Вчера четири семейства попълниха и подадоха молби по фонд „ Милосърдие “ за финансова поддръжка. Дадохме на четири фамилии пратки с храни. Осъществихме контакт с бабата на близнаците, през днешния ден ще им бъде предоставено мляко, памперси и всичко належащо за бебенцата. “

Стойчева прикани жителите и гостите на Благоевград да се включат в Коледният базар, проведен от младежката група на БЧК. Той ще се състои от 20 до 22 декември и всички събрани средства ще бъдат дарени на потърпевшите от входа.

Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР