След ГЕРБ и ДПС напуснаха срещата, на която кандидатът на

...
След ГЕРБ и ДПС напуснаха срещата, на която кандидатът на
Коментари Харесай

И ДПС напуснаха срещата с Денков. Карадайъ: Промяната е промяна от лошо към по-лошо

След ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха срещата, на която претендентът на „ Продължаваме промяната “ за министър председател акад. Николай Денков събра парламентарно показаните политически сили, с цел да търси поддръжка за съставянето на държавно управление с втория мандат, връчен от президента на Политическа партия.
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ попита Денков каква е оценката му за държанието на Кирил Петков поради решението на Конституционния съд по проблема с него.
Поиска оценка и за арестите, осъществени под управлението на Бойко Рашков преди изборите, за които след това съдът е решил, че са противозаконни.
„ Казвате, че би трябвало да повишим доверието в правовия ред, а тези настоящи обстоятелства би трябвало да получат своята оценка.
От моя позиция Вие би трябвало да извършите оценка “, прикани Карадаъй.

„ Всички тези противозаконни нахлувания по домовете на възрастни хора по напътствие на Рашков, Вие по какъв начин ги оценявате?
Тук въобще не става въпрос за положителната против купения избор, от който ние също сме ощетени.
Но противозаконните дейности, които се направиха по напътствие на Рашков, и българският съд ги призна за противозаконни, са настоящи и през днешния ден “, попита водачът на Движение за права и свободи.
Като приказваме за промени в правосъдната система, там има две тематики, които са разнообразни. Едната са разпоредбите и промените, а другата е кадруването.
Ние бихме взели участие в спор и по двете, само че когато ги смесваме, понятието „ промяна “ девалвира “, акцентира Карадайъ, като изиска да чуе позицията на акад. Денков и по този въпрос.

„ Идеите, които сте показали са доста положителни, само че това бяха същите хрумвания като на проектокабинета „ Габровски “, чийто състав беше от хора, които нямат директна партийна принадлежност. Горе-долу в този момент казвате:
„ Вие подкрепете политики, пък ние сме си в правото да предложим партиен кабинет, или какъвто си желаеме “.
„ Намеренията Ви са положителни, само че по някои тематики би трябвало да има и Ваша оценка “, акцентира още веднъж водачът на Движение за права и свободи.

„ Освен множеството рецесии – от коронавирус и войната, в България сме очевидци и на политическа – страната има потребност от кабинет и държавно управление.

За да се вземат решение другите рецесии, би трябвало първо да се позволи политическата “, добави той. „ Борбата с престъпността не може да се води по незаконен метод.

България има потребност от смяна, даже от смяна на Промяната, с което вие заведохме в по-лоша посока страната, от позиция на страна, държавност, народна власт и нормалност. Това също предстои на оценка “, съобщи Карадайъ.

„ Промяната е смяна в посока от неприятно към по-лошо “, сподели в умозаключение той, след което представителите на Движение за права и свободи напуснаха залата.

Относно въпросът с Кирил Петков и решението на Конституционния съд, Денков отговори, че Петков е дал доста персонални жертви в името на това да способства за развиването на страната.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР