След General Motors и Ford, за своята решимост да прехвърлят

...
След General Motors и Ford, за своята решимост да прехвърлят
Коментари Харесай

Volkswagen също преговаря с Tesla за използването на нейния заряден конектор, а Toyota мълчи

След General Motors и Ford, за своята решителност да трансферират пусканите за северноамериканския пазар електрически автомобили към зарядния конектор NACS на Tesla показаха Rivian, Volvo и Polestar, само че по-консервативни по отношение на съответните планове са Hyundai и Stellantis. Въпреки това, сега към този лагер е подготвен да се устреми вторият по големина авто производител в света — концернът Volkswagen.

Новината, съгласно The ​​Verge, е разследване от декларираната от дъщерната компания за зарядни станции Electrify America позиция за въвеждане на NACS конектори в своите точки за зареждане на електрически автомобили, което ще разреши свързването на електрическите транспортни средства на Tesla и тези на други марки, унифицирани съгласно този стандарт. Според Volkswagen, европейският авто колос води договаряния за прекосяване на своите електрически автомобили към потребление на NACS конектор. Тази миграция, несъмнено, ще бъде от голяма важност за северноамериканския пазар, където позициите на Volkswagen и неговите дъщерни сдружения в сегмента на електрическите транспортни средства към момента не са толкоз мощни, само че обстановката може да се промени след стартирането на възродената марка Scout в производството на електрически автомобили.

Опитите на представителите на The Verge да получат мнения от чиновници на Toyota по отношение на миграцията към потребление на NACS-конектора бяха несполучливи. За най-големия авто производител в света този въпрос към момента не е толкоз настоящ, защото японският колос като цяло поддържа невисок ритъм на агресия на електрическите автомобили. Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск към този момент прикани Toyota да се причисли към лагера на NACS през своята страница в Twitter.

Японската марка Nissan, която в зората на експанзията на електрическите автомобили може да се смята за най-големия производител, с помощта на стартирането на модела Leaf, когато исторически разчиташе на конектора вид CHAdeMO, само че стартира да оборудва своя нов кросоувър Ariya с по-модерния CCS, което е постоянно срещано в Америка. Hyundai и Lucid, както беше маркирано по-рано, са загрижени за спецификата на зарядните станции на Tesla във връзка с прехода към NACS, защото бордовите системи на техните електрически автомобили са проектирани за по-високо напрежение, а станциите Tesla Supercharger не могат да усилят оптимално времето за зареждане заради по-ниския си лимит на напрежението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР