След една година пауза, България отново ще излезе на сцената

...
След една година пауза, България отново ще излезе на сцената
Коментари Харесай

Спонсор даде 1 милион евро на БНТ, за да сме пак на „Евровизия”

След една година пауза, България още веднъж ще излезе на сцената на „ Евровизия “, оповестиха публично от Българска национална телевизия, уредници на българското присъединяване в музикалния конкурс. Състезанието ще се организира през май 2020 година в Ротердам, Холандия.

През 2019-а, по време на ръководството на генералния шеф Константин Каменаров, Българска национална телевизия ненадейно се отхвърли от присъединяване с обяснението, че се постановат икономии. Това били част от ограниченията, подхванати от националната медиа „ за усъвършенстване на обществените разноски “. Междувременно стана ясно, че публичната телевизия има към 40 млн. лева задължения, а бюджета е опукан за покупката на правата за екзотични спортни шампионати, които надали някой гледа, като да вземем за пример бадминтон за дами

Новият началник на малкия екран Емил Кошлуков също усъвършенства някои разноски, като смъкна излъчвания като „ Стани богат “ и „ Нощни птици “ – само че е решил да върне присъединяване ни на „ Евровизия “, тъй като – по думите му – представянето ни ще бъде напълно финансирано от спонсор. Меценатът следва да бъде показан пред медиите идната седмица. Той към този момент бил подписал контракт с продуцентска компания, която ще избере кой и с каква ария ще излезе на сцената в Ротердам.

Според източници на „ Уикенд ”, разноските за представянето на България на „ Евровизия ” надвишават сумата от 1 милион евро. Само регистрационната такса за присъединяване е в размер на 300 000 евро, настрана се заплащат разноски на екипа, промоцията и правата за лъчение на концертите от форума.  През 2018-а България бе показана от сборната групировка „ Equinox “ със солист Жана Бергендорф, които заеха 14-о място. Най-високо в класирането сме стигали до второ място през 2017 година с артиста Кристиан Костов.

Холандия получи правото да бъде хазаин на „ Евровизия 2020 “, откакто Дънкан Лорънс завоюва първото място тази година с песента „ Arcade “. Това е четвърта победа за страната в състезанието. Полуфиналите на надпреварата ще бъдат на 12 май и 14 май, а финалът на 16 май 2020 година Трите шоута ще се проведат в зала „ Ротердам Ахой “ в Ротердам, която разполага с 16 500 места.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР