След двегодишно прекъсване, заради пандемията, спортна зала Дан Колов“ беше

...
След двегодишно прекъсване, заради пандемията, спортна зала Дан Колов“ беше
Коментари Харесай

Спортен празник Лъвче, в памет на Апостола на свободата, се проведе в Севлиево

След двегодишно спиране, поради пандемията, спортна зала „ Дан Колов “ беше изпълнена до краен лимит за провеждането на възпоменателния състезателен шампионат „ Лъвче “ - в памет на Апостола на свободата Васил Левски.

Седем тима от подготвителните групи на детските градини в община Севлиево и 24 тима от първи до четвърти клас се впуснаха в конкуренцията за челно класиране в щафетните игри. Организаторите на игрите от СУ „ Васил Левски “ се бяха погрижили щафетите да бъдат по-занимателни и с по-голяма дължина на трасето.

Похвално е присъединяване на тимовете от детска градина „ Мечо пух “, които бяха подготвили тимове от селата: Петко Славейков, Градница и Душево. При учениците овации тимовете от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - село Градница, ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - село Душево, ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - село Петко Славейков и ОУ „ Васил Левски “ - село Шумата, които се престрашиха да премерят сили с учебните заведения от града, разполагащи с по-голям избор за състезатели.

По традиция, надпреварата подгряха с музикални и танцови осъществявания ученици на гимназията. По няколко песни изпяха: Павлин Петров, Николай Петров и Александър Дончев - с музикален началник Ценка Горалова. Впечатляващи бяха и младите балерини на Иванка Цанова, които извършиха част от „ Полонеза “ на Чайковски. Групата за национални танци с хореограф Анна Иванова, впечатли с хореография, а група „ Стил “ към Детски комплекс с началник Камелия Тодорова изненада с хитови осъществявания.

Публиката приветства мощно осъществяването на Лъчезар от 8б клас на СУ „ Васил Левски “ - с това осъществяване той е кандидатствал за „ Евровизия “. Накрая фенове, състезатели и уредници бяха изпратени с „ Моя страна, моя България “ в осъществяване на Радослав Стоянов.

По традиция, Община Севлиево подари на всеки играч, на водачите на тимовете и на екипа, провел събитието, тениски с логото на игрите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР