След две седмици в влиза в сила нова от 23

...
След две седмици в влиза в сила нова от 23
Коментари Харесай

Женева гласува най-високата минимална заплата в света

След две седмици в влиза в действие нова от 23 швейцарски франка на час (около 21 евро), която ще бъде най-високата в света. Като се имат поради приблизително 41 часа седмично измежду служащите в Женева, новата заплата възлиза на към 4086 швейцарски франка или към 3700 евро на месец, доста над 2180 евро (12,1 евро на час), които получават служащите в страната с втората най-висока минимална заплата в света, Австралия, оповестява " ".
Новата минимална заплата беше утвърдена предходната неделя на локален, където самодейността „ 23 франка минимално “ получи поддръжката на 58,16 % от гласувалите, макар обстоятелството, че през 2011 година те бяха отказали сходно предложение. Женева в действителност е третият швейцарски кантон (от 26), който утвърждава тази цифра, към този момент е в действие в Юра и Нюшател, също във френскоговорящата зона в западната част на страната и която скоро ще бъде въведена и в италианоезичния кантон Тичино. В скоро време ще се гласоподава и в Базел. Швейцария няма национална минимална заплата, годна в цялата федерация, за разлика от други прилежащи страни.
 Швейцарците гласоподаваха срещу рекордно висока минимална заплата Швейцарците гласоподаваха срещу рекордно висока минимална заплата
Швейцарците отхвърлиха на референдум въвеждането на минимална отплата от 25 $ на час. Това заяви Би Би Си, базирайки се на първ...
Новата минимална заплата в Женева е в контрастност с тази на Европейския съюз, където даже страна с висок стандарт на живот като Люксембург я дефинира на „ единствено “ 2141 евро на месец. Тази на Ирландия, Холандия, Белгия, Германия и Франция варира сред 1 706 евро и 1539 евро, демонстрират данни на Евростат.
От останалите единствено Испания надвишава хиляда евро, с 1108 (цифра, сходна на 1 122 евро в САЩ). Италия, Кипър, Австрия и скандинавските страни - членки на Европейски Съюз (Финландия, Швеция и Дания) нямат национална минимална заплата, обобщава БГНЕС.
Новата минимална заплата може да усили възходящата група гранични служащи, над 180 000, които живеят в гранични региони на Швейцария във Франция, Италия или Германия, където разноските за живот са доста по-ниски и минават всекидневно границата, с цел да отидат до работните си места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР