След две години работа приключи електрификацията на железопътния участък Нова

...
След две години работа приключи електрификацията на железопътния участък Нова
Коментари Харесай

Жп участъкът Нова Загора - Симеоновград е електирифициран за 56 млн. лв.

След две години работа завърши електрификацията на железопътния сектор Нова Загора Симеоновград , част от 7-мия интернационален товарен кулоар " Ориент – източно средиземноморски ". Това заяви Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ).

Това беше единственият сектор в България, който не бе електрифициран по направлението Русе - разпределителна - Синдел - Нова Загора - Симеоновград – Свиленград. При промяната на локомотивите се губи доста време, като в това време линията е натоварена.

Електрификацията на железопътния сектор с дължина от 63 километра коства на държавния бюджет близо 56 млн. лева без Данък добавена стойност , от които единствено контактната мрежа коства над 22.1 млн. лева

В рамките на плана са изправени 1357 броя железобетонови и железорешетъчни стълба. Изградена е контактна мрежа с дължина 77 км, eлектрифицирани са по 4 броя железопътни коловози на гара Раднево и гара Любеново-предавателна. Изграден е и секционен пост на гара Любеново-предавателна.

Преустроени са 28 броя железопътни прелеза за електрифицирана жп линия. Преустроени са 7 броя въздушни електропроводни линии, пресичащи трасето на жп линията.

Монтирани са 3000 устройства за предотвратяване на птици при кацане на елементи от контактната мрежа.

След електрификацията жп линията обезпечава конкурентноспособен транспорт на товари с железопътен превоз сред Западна Европа, Турция и Близкият Изток като се дава опция за привличане на товарите от автомобилния и морския превоз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР