След два часа и половина в националното следствие бившият шеф

...
След два часа и половина в националното следствие бившият шеф
Коментари Харесай

Бивш шеф на АПИ бе на разпит, не чувства вина за трагедията край Своге

След два часа и половина в националното разследване някогашният началник на Агенцията Дончо Атанасов, който към момента е член на УС на АПИ, съобщи, че не усеща виновност за случая край Своге в събота. В постройката на следствието към момента е предшественикът на Атанасов на този пост - Лазар Лазаров.
 

Лазар Лазаров и Дончо Атанасов дойдоха в следствието към 10.00 часа. Разпитът на Лазаров продължава и все още, а Атанасов към този момент си потегли. На излизане той опроверга информациите, че ще му бъдат повдигнати обвинявания. Атанасов съобщи, че Агенцията е свършила всички действия, които е трябвало, по обезопасяване на пътя край Своге и не разполагала с доста механизми да накара компанията реализатор да в профил дефектите по пътя.

По думите му превишаването на скоростта в сектора на злополуката било приблизително с 30-40 на 100 от всички транспортни средства.
 
Атанасов добави, че не вижда никакви пропуски в работата на АПИ, а отговорност за качеството на асфалта носи консултантът по контракта и строителният контрол.

Вчера в следствието бяха разпитани и към този момент министър Николай Нанков, който по-рано денем в петък разгласи, че е подал оставката си. В четвъртък на разпит в следствието се яви и актуалният началник на пътната организация Светослав Глосов, както и чиновници на АПИ. Глосов съобщи, че съдбовният сектор край Своге не е участвал в годишния лист с секторите с нараснала централизация на катастрофаи, който КАТ изготвя и праща на АПИ, макар че преди този момент е имало сигнали от локалния полицейски шеф. Към момента само водачът на рейса Григор Григоров е притеглен като обвинен за нещастието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР