След драма с цели 25 гола Ливърпул триумфира с Купата

...
След драма с цели 25 гола Ливърпул триумфира с Купата
Коментари Харесай

Ливърпул с Купата на Лигата след 25 гола с Челси

След драма с цели 25 гола Ливърпул победи с Купата на Лигата на Англия. Във трогателен край с Челси " мърсисайдци " изминаха пътя от Ада до Рая, с цел да побеждават. В постоянното време и продълженията не беше зачетен нито един гол, макар, че " сините " вкараха три, а " алените " един. Така се стигна до дузпи, където играчите на Юрген Клоп надделяха противника с 11:10! При ударите от бялата точка всички бяха точни без вратаря на Челси Кепа Арисабалага. Испанецът размени титулярния вратар на " сините " Едуард Менди тъкмо преди дузпите, само че профука 11-метровия си углавен удар.

Лондончани започнаха по-добре мача, само че първоначално пропуски направиха Кристиан Пулишич, Маркос Алонсо и Мейсън Маунт. Постепенно Ливърпул се настани в половината на противника и първо удар на Мохамед Салах излезе надалеч в навън, а шут на Върджил ван Дайк беше блокиран. В 18-ата минута фантастично центриране на Трент Александър-Арнолд откри Мане и сенегалецът насочи доста неакуратен удар с глава
В 27-ата минута " алените " имаха искания за дузпа поради игра с ръка на Аспиликуета, само че основният арбитър подмина обстановката, а на повторенията се видя, че ръката на капитана на Челси е била в естествена позиция. Три минути по-късно Садио Мане даде топката на Наби Кейта, който стреля мощно, само че вратарят Едуард Менди мазета. Мане обаче дотича и нанесе нов удар от близко, а неговият съотечественик в националния тим на Сенегал направи ужасно избавяне. В 35-ата минута Кай Хавертц излезе самичък против Келехър и стреля, само че около лявата греда, а и бе отсъдена засада на германеца. До края на полувремето Пулишич, Хавертц и Маунт направиха нови пропуски пред вратата на Келехър.

Челси бе по-активен и при започване на второто полувреме, като в 49-ата минута Маунт остана очи в очи против Келехър и стреля, само че топката се отби от лявата греда. В 57-ата минута Сесар Аспиликуета получи травма и бе сменен от Рийс Джеймс, който се завърна в игра след дълго лекуване на контузия. Минута по-късно Келехър избави удар на Маунт, който комбинира с Хавертц.

В 64-ата минута Салах остана самичък против Менди и го трансферира, само че топката беше мудна и Тиаго Силва почисти пред голлинията. Три минути по-късно Александър-Арнолд центрира от свободен удар на далечната греда в наказателното поле, където Мане беше изтърван и отигра с глава към далечната греда, където Жоел Матип заби топката във вратата с глава от близко. Ситуацията обаче бе прегледана от съдията след сигнал на ВАР и попадението не бе зачетено поради засада на Върджил ван Дайк, който повлия на играта при офанзивата на мърсисайдци.

Ливърпул подвигна оборотите и в 75-ата минута Александър-Арнолд изведе с дълъг пас Луис Диас, който напредна на скорост, влезе в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, само че Менди мазета в корнер. Три минути по-късно и гол за Челси също беше анулиран поради засада на Тимо Вернер, който получи отляво в наказателното поле и центрира към границата на вратарското поле, където Хавертц нанесе удар с глава. Келехър не съумя да избие и топката попадна във вратата му, само че флагът на страничния арбитър бе високо вдигнат и гол нямаше.

Пет минути преди края на постоянното време Андрю Робъртсън и Салах разиграха късо след ъглов удар, шотландецът влезе отляво в наказателното поле и откри Диас, който стреля, само че Менди избави, а по-късно се намеси и при шут на Робъртсън. В първата минута от добавеното време Менди избави с една ръка мощен удар с глава на Ван Дайк, който засече топката след корнер. Челси също имаше късмет да стигне до триумфа в петата от шестте добавени минути, само че Келехър отрази удар на появилия се като запаса Ромелу Лукаку, който бе изтърван от Фебиньо и Ван Дайк.

В 98-ата минута гол на Лукаку не бе приет поради засада на белгиеца със сантиметри и удостоверение от ВАР, а това бе и единствената по-сериозна обстановка в първото продължение. В 110-ата минута пък Кай Хавертц прати топката в мрежата, само че и този гол бе анулиран поради засада.
Така Ливърпул заслужи Купата на Лигата за рекорден девети път. Това е първи сходен трофей на Острова за " алените " от 10 години.

ДУЗПИТЕ:

0:1 / гол - Джеймс Милнър

1:1 / гол - Маркос Алонсо

1:2 / гол - Фабиньо

2:2 / гол - Ромелу Лукаку

2:3 / гол - Върджил ван Дайк

3:3 / гол - Кай Хавертц

3:4 / гол - Трент Александър-Арнолд

4:4 / гол - Рийс Джеймс

4:5 / гол - Мохамед Салах

5:5 / гол - Жоржиньо

5:6 / гол - Диого Жота

6:6 / гол - Антонио Рюдигер

6:7 / гол - Дивок Ориги

7:7 / гол - Н`Голо Канте

7:8 / гол - Андрю Робъртсън

8:8 / гол - Тимо Вернер

8:9 / гол - Харви Елиът

9:9 / гол - Тиаго Силва

9:10 / гол - Ибрахима Конате

10:10 / гол - Трево Чалоба

10:11 / гол - Куивийн Келехър

10:11 / пропуск - Кепа Арисабалага
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР