След десет години в Южна Америка рали Дакар се мести

След десет години в Южна Америка рали Дакар се мести ...

След десетилетие в Южна Америка рали "Дакар" се мести в Саудитска Арабия.След десет години в Южна Америка рали "Дакар" се мести в Саудитска Арабия, обявиха организаторите. Директорът на състезанието Давид Кастера обясни, че идеята за пътешествие сред непознатото винаги е била част от философията на надпреварата.

Той заяви, че се вълнува от смяната на мястото на провеждане на ралито. "Убеден съм, че това усещане ще бъде споделено от всички пилоти и навигаторите им", каза той в обръщение в сайта на организацията.

"Като директор на събитието, за мен е огромно предизвикателство да съм изправен пред празно поле с безгранични възможности", добави той.

Подробности за състезанието ще бъдат представени на 25 април на пресконференция в Рияд.

Фотогалерия: През перуанската пустиня с рали "Дакар" >

От създаването й през 1978 г. до 2007 г. тежкото състезание неизменно се провеждаше и на африканска територия. През 2008 г. ралито беше отменено заради заплахи за сигурността на участниците в Мавритания.

От следващата година рали "Дакар" се премести в Южна Америка, като продължи да носи името на столицата на Сенегал. Тази година за пръв път в историята си състезанието се проведе само в една държава - Перу. Дотам се стигна след оттеглянето по икономически причини на Аржентина, Боливия и Чили.

Наскоро се заговори за възможността за евентуалното завръщане на рали "Дакар" в Африка.

Източник: dnevnik.bg