След десет години в Южна Америка рали Дакар се мести

...
След десет години в Южна Америка рали Дакар се мести
Коментари Харесай

След десетилетие в Южна Америка рали "Дакар" се мести в Саудитска Арабия

След 10 години в Южна Америка рали " Дакар " се мести в Саудитска Арабия, оповестиха уредниците. Директорът на надпреварата Давид Кастера изясни, че концепцията за странствуване измежду непознатото постоянно е била част от философията на конкуренцията.

Той съобщи, че се вълнува от промяната на мястото на осъществяване на ралито. " Убеден съм, че това чувство ще бъде споделено от всички водачи и навигаторите им ", сподели той в послание в уеб страницата на организацията.

" Като шеф на събитието, за мен е голямо предизвикателство да съм изправен пред празно поле с безгранични благоприятни условия ", добави той.

Подробности за надпреварата ще бъдат показани на 25 април на конференция в Рияд.

Фотогалерия: През перуанската пустиня с рали "Дакар " >

От основаването й през 1978 година до 2007 година тежкото съревнование непроменяемо се организираше и на африканска територия. През 2008 година ралито беше анулирано поради закани за сигурността на участниците в Мавритания.

От идната година рали " Дакар " се реалокира в Южна Америка, като продължи да носи името на столицата на Сенегал. Тази година за пръв път в историята си надпреварата се организира единствено в една страна - Перу. Дотам се стигна след отдръпването по стопански аргументи на Аржентина, Боливия и Чили.

Наскоро се заприказва за опцията за възможното завръщане на рали " Дакар " в Африка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР