След дълго чакане изглежда Гърция върви към възраждането на парцела

...
След дълго чакане изглежда Гърция върви към възраждането на парцела
Коментари Харесай

20-години след затварянето на старото летище в Атина изглежда най-накрая то ще има нов облик

След дълго очакване наподобява Гърция върви към възраждането на имота на остарялото интернационално атинско летище Ellinikon. Това демонстрират промени в приватизационната стратегия на страната TAIPED, написа локалното издание Kathimerini.

Ellinikon International Airport беше интернационалното летище в гръцката столица от края на 30-те години на предишния век до 28 март 2001 година, когато то беше сменено от новото Athens International Airport.

Дълги години управляващите в южната ни съседка не бяха взели дефинитивно решение за това какво да бъде построено на мястото на някогашната аерогара. През 2017 година обаче Атина показа проект за построяването на спортни площадки и уреди, паркове и хотелски комплекс на имота.

Според показания тогава проект в границите на първата фаза от плана, която се чака да отнеме към 5 години, ще бъдат построени редица спортни площадки, а на мястото на остарелият източен терминал на летището да бъде издигнат аквариум.

В рамките на втората фаза, за която ще са нужни сред 6 до 10 години, ще бъдат издигнати редица туристически обекти. Това включва 5-звезден хотел, както и търговски център.

Планът планува в идващите две етапи от плана работата да бъде фокусирана върху построяването на офис и административни здания, просветителни и проучвателен центрове, както и на жилищни здания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР