След дълги преговори в Мадрид беше съставено първото регионално коалиционно

...
След дълги преговори в Мадрид беше съставено първото регионално коалиционно
Коментари Харесай

Консервативни партии постигнаха споразумение за управлението на Мадрид

След дълги договаряния в Мадрид беше формирано първото районно съдружно държавно управление сред консервативната Народна партия и дясноцентристката „ Граждани “. Това излиза наяве след изказване на Игнасио Агуадо , районният водач на „ Граждани “, оповестява испанският народен ежедневник  El Pais, представен от Фокус .

Подобно на районното държавно управление в Андалусия, Народната партия и „ Граждани “ имат потребност от гласовете на партията „ Вокс “, с цел да сформират държавно управление.

Крайнодясната партия в началото сподели, че би дала поддръжката си на консервативните партии само, в случай че те се одобряват претенции, в това число анулация на закони, защитаващи правата на представителите на ЛГБТ обществото, ограничения за репатриране на мигранти без документи назад в техните страни.

След месеци договаряния „ Вокс “ се съгласи да се откаже от тези претенции и показа нов документ с условия в четвъртък. Крайнодясната партия изиска понижаване на налозите, основаване на департаменти за обществени проблеми, фамилни проблеми и проблеми на раждаемостта, както и гарантиране на свободата на избора на учебно заведение. Те също желаят силите на сигурността да получат информация за „ нередовни “ мигранти от локалните управляващи, както и „ всички случаи на дискриминация, тормоз и принуждение “ да бъдат третирани по еднакъв метод.

Новите условия бяха признати от „ Граждани “, които бяха мощно подложени на критика за връзките си с крайнодясната групировка. „ Ние имаме общи цели, преданост към нашите полезности, нашите стратегии и правила “, сподели Агуадо в четвъртък, откакто утвърди документа на „ Вокс “.

Решението на „ Граждани “ дава опция на Исабел Диас Аюсо от Народната партия да встъпи в служба като идващия министър-председател на районното държавно управление в Мадрид. „ Това ще бъде първият път, в който мадридската общественост ще бъде ръководена от съдружно държавно управление с поддръжката на още една партия “, сподели Аюсо.

Регионалният водач на Испанска социалистическа работническа партия (ИСРП) Анхел Габилондо разказа условията на „ Вокс “ като „ смущаващи “. Според него „ духът на документа е закостенял, десен до прекаленост и измества платформата на цялото държавно управление в тази посока “.

След локалните избори на 26 май, социалистите завоюваха най-вече места в локалния парламент, само че даже с поддръжката на лявата партия „ Мас Мадрид “ и „ Унидас Подемос “ те не можаха да съберат задоволително гласове, с цел да победят десния блок на Народната партия, „ Граждани “ и „ Вокс “.

Предстои да бъде назначена датата на встъпване в служба на Исабел Диас Аюсо. Народната партия печели всички избори в Мадрид от 1991 година насам, като ръководи без спиране от 1995 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР