След дълги и сложни преговори постигнахме принципно съгласие с Австрия

...
След дълги и сложни преговори постигнахме принципно съгласие с Австрия
Коментари Харесай

Денков потвърди за Шенген: След 12 г. без особен напредък днес можем да се поздравим

" След дълги и комплицирани договаряния постигнахме кардинално единодушие с Австрия за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство. В началото за въздушните и морски граници. Австрия пое ангажимент за продължение на договарянията за сухопътните граници ", съобщи преди началото на държавното съвещание министър-председателят. Новината пръв заяви по-рано през днешния ден румънският министър председател, а точно, че двете балкански съседки ще влезем в Шенген от март 2024 година

" Преговорите с Австрия ще са съчетани със основна поддръжка от страна на Европейска комисия за отбрана на външните граници на Европейски Съюз с Турция и Сърбия, с цел да понижим притока на незаконни мигранти към Европа ", посочи той.

Премиерът в кабинета на Политическа партия акцентира заслугите точно на това държавно управление пред всички останали негови прародители от 2011 година насам.

" След 12 години без необикновен прогрес по тематиката Шенген, през днешния ден можем да се поздравим с този неоспорим триумф на българската страна ", сподели още Денков.

Министър-председателят поздрави българските жители по случай Коледните и Новогодишни празници, като добави, че през днешния ден Шенген е още един мотив за празнуване.

Снимка: БТА

В дневния ред на последното за годината съвещание на Министерския съвет са разглеждане на закона за Българска народна банка, спомагателни пари по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година и актуализация на годишните планове за средствата от Европейския съюз.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР