След дълги дискусии съветниците от ПК “Обществен ред и сигурност“

...
След дълги дискусии съветниците от ПК “Обществен ред и сигурност“
Коментари Харесай

Варненските съветници одобриха проект за забрана за разхождане на кучета по плажа през летния сезон | Скара на терасата ще остане разрешено

След дълги полемики съветниците от ПК “Обществен ред и сигурност “ и правна комисия към Общински съвет-Варна утвърдиха плана за Наредба за публичния ред.

По предложение на ръководителя на Съвета - Тодор Балабанов от оферти текст на разпоредба отпадна възбраната за потреблението на скари, грилове и барбекюта на терасите в жилищни здания, научи Moreto.net

Съветниците единомислещо поддържаха и допълнението, което не разрешава разхождането на кучета по плажните линии през летния сезон - в интервала от 15.05 до 01.10. Разходките на четириногите питомци ще са неразрешени и на територията на образователни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. За тази цел притежателите им ще могат да употребяват парковете и зелените площи. Предвидени са наказания за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без мотив, а за нападателни кучета е сложено изискване да носят и намордник.

Беше импортирано конкретизиране, че по този начин препоръчаната Наредба не не разрешава храненето на бездомни животни, с изключение на в случаите, когато то води до замърсяване и формиране на териториални групи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР