След дълга обмяна на документи Комисията за защита на конкуренцията

...
След дълга обмяна на документи Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

КЗК разглежда по същество продажбата на ЧЕЗ

След дълга обмяна на документи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира да преглежда всъщност настояването на пазарджишката " Инерком " за покупка на българските поделения на ЧЕЗ.

Уведомлението за идната централизация беше подадено през март, само че производството беше намерено едвам през вчерашния ден. По закон ведомството има към месец, с цел да се произнесе, само че този период може да бъде удължаван. Становище по проблема ще би трябвало да дадат както енергийният регулатор, по този начин и отрасловото министерство на енергетиката, написа в. " Сега ".

Наскоро от ведомството на Юлия Ненкова оповестиха за изданието, че не могат да се ангажират с съответен период за решение по проблема. Тогава обяснението беше, че към момента не е почнало произвеждане. Допреди две седмици Комисия за защита на конкуренцията разглеждаха уведомлението на " Инерком ", което е в развой на прелиминарен надзор.

" Обществената значителност на електроенергийния бранш изисква отговорно отношение, заради което Комисия за защита на конкуренцията ще призове обществеността за интензивно подпомагане при даването на всякаква информация и данни по отношение на плануваното придобиване ", написа още в отговора на Комисия за защита на конкуренцията, подписан персонално от нейния ръководител.

От Комисия за защита на конкуренцията се чака да създадат разбор за това по какъв начин договорката ще се отрази на пазара и дали има проблем с това. От антимонополния орган въпреки всичко се застраховаха и обявиха, че нямат пълномощия да изследват произхода на парите по договорката. С ремонти в Закона за енергетиката сходна опция получи енергийният регулатор. Засега обаче към момента не се знае тъкмо по какъв начин ще става това.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР