След дълъг ремонт централната столична улица Иван Шишман вече е

...
След дълъг ремонт централната столична улица Иван Шишман вече е
Коментари Харесай

Пуснаха за движение улица Иван Шишман в София


След дълъг ремонт централната столична улица " Иван Шишман " към този момент е отворена. Преди дни беше пуснато и автомобилното придвижване. Това разочарова някои от жителите на София, които се надяваха паметната улица да стане пешеходна зона. За това упорстваха и някои общински съветници. Това по този начин и не стана.

Два дни преди стартирането на колите по улица " Иван Шишман " хората към момента се надяваха тя да остане пешеходна, оповестява Българска национална телевизия.

Засега по ремонтираната част на улицата не минават доста коли, тъй като несъмнено към момента не са чули, че придвижването е пуснато. Голяма част от пешеходците не престават да я възприемат като пешеходна.

Един от огромните последователи на концепцията улицата да стане напълно пешеходна зона е общинският консултант Борис Бонев. Той няколко пъти е внасял отчети с тази концепция.

" Но за жалост мое голямо, както и на всички хора, които желаят София да се развива напред, а не да стои на едно място, това нещо на този стадий не се осъществя, тъй като столична община се опасява да предприеме сходно деяние ", сподели Бонев.

Основните причини " срещу " на хората, които живеят в региона на " Шишман " бяха, че ще се трансформира във втора " Витошка " и че няма да има къде да паркират.

Кметът на София изясни, че решението не е дефинитивно и към момента се обмислят разновидности, с цел да са удовлетворени всички. Една от концепцията е, в случай че " Шишман " се затвори за коли, единствено хората от региона да получат пропуски за достъп.

" Може да се откри вид, както има в доста градове в Европа, които имат пешеходни зони. Мислим съществено и ще обсъдим с всички жители, би било добре, само че би трябвало да се одобри и най-много да не затрудняваме хората, които живеят там ", сподели Йорданка Фандъкова.

По към момента неремонтираната част от улица " Шишман " трафикът е по-интензивен. Там тротоарите са толкоз тесни, че на хората им се постанова да слизат на пътното платно, с цел да се разминат. Статистиката демонстрира, че 85% от преминаващите по улицата са пешеходци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР