След четиричасова среща Международният олимпийски комитет (МОК) не отмени наказанието

...
След четиричасова среща Международният олимпийски комитет (МОК) не отмени наказанието
Коментари Харесай

МОК не отмени наказанието на Русия за церемонията по закриването на Пьонгчанг 2018

След четиричасова среща Международният олимпийски комитет (МОК) не анулира наказването на Русия за церемонията по закриването на игрите в Пьонгчанг. До последно се смяташе, че съветските олимпийци, които се състезават под безпристрастен байрак и под името Олимпийски спортисти от Русия, ще могат да минат под националния байрак на Русия.

" След като разгледахме отчета на профилираната група и организирахме задълбочена полемика в границите на 132-ата сесия на МОК, Изпълнителният комитет реши да не подвига наказването на Руския олимпийски комитет (РОК) ", оповестиха от МОК.

Те се аргументираха с дветеположителни допинг проби на състезателя по кърлинг Александър Крушелницкий и бобслеистката Надежда Сергеева.

" Това е доста разочароващо на фона на напъните, които бяха направени ", прибавиха от Изпълнителния комитет.

Първоначално решението трябваше да бъде взето в събота, само че изпълнителния комитет не съумя да стигне до консенсус по време на диалозите си. Така съвещанието беше отсрочено след сесията на МОК, безусловно часове преди формалното закриване на игрите.

Президентът на МОК Томас Бах даде обещание, че против Русия няма да бъдат подхванати спомагателни наказания и загатна, че напълно скоро наказването на страната и олимпийски комитет може да бъде анулирано.

По време на сесията на МОК участваха единствено 52 от всички 97 члена. Сред основните фигури, които не почетоха съвещанието бяха канадецът Ричард Паунд и представителя на Англия Адам Пенгили. Те постоянно подлагат на критика олимпийския комитет за отношението към Русия и осъдиха остро възможна анулация на глобата. Паунд и Пенгили си потеглиха от Пьонгчанг преди края на игрите.

Церемонията по закриването на Пьонгчанг 2018 стартира в 13 часа българско време.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (264)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР