След бурната 2022 г., крипто инвеститорите се опитват да разберат

...
След бурната 2022 г., крипто инвеститорите се опитват да разберат
Коментари Харесай

Кога ще е следващият пик на биткойна?

След бурната 2022 година, крипто вложителите се пробват да схванат по кое време може да бъде идващият пик на биткойна, написа CNBC.

Миналата седмица на крипто конференция в Сейнт Мориц, Швейцария, CNBC беседва с хора от промишлеността, които описаха 2023 година като година на нерешителност. Биткойн се чака да бъде сензитивен към макроикономическата обстановка, като повишение на лихвените проценти, и да продължи да бъде неустойчив.

Експертите обаче гледат с оптимизъм към идната година. През 2022 година целият пазар на криптовалути загуби към 1,4 трилиона $ в стойност, като промишлеността беше изправена пред проблеми с ликвидността и банкрути, допълнени от срутва на борсата FTX. Заразата се популяризира в промишлеността.

Въпреки че биткойнът означи дребен скок при започване на годината, в сходство с рисковите активи като акции, специалистите споделят, че биткойнът е малко евентуално да тества още веднъж историческия си връх от малко под 69 000 $, само че може да е достигнал дъното.

„ Мисля, че има малко повече дефекти, само че не мисля, че ще бъдат доста “, сподели Бил Тай, рисков капиталист и крипто деец. „ Има късмет биткойнът да е достигнал дъното тук “, добавяйки, че може да падне до 12 000 $, преди да скочи назад нагоре.

Мелтем Демирърс, основен стратегически шеф в CoinShares, сподели, че биткойнът евентуално ще бъде привързан с диапазон на търговия в долния край сред 15 000 и 20 000 $ и в горния край сред 25 000 и 30 000 $. Тя сподели, че огромна част от „ насилствените продажби “, които се случиха през 2022 година вследствие на сривове на пазара, към този момент са завършили, само че няма доста нови пари, които влизат в биткойн.

„ Не мисля, че остават доста насилствени продажби, което е оптимистично “, сподели Демирърс. „ Но още веднъж считам, че възходът е много стеснен, тъй като също по този начин не виждаме доста нови притоци. ”

Инвеститорите наблюдават и макроикономическата обстановка. Доказано е, че биткойнът е тясно обвързван с рискови активи като акции, и по-специално с софтуерния Nasdaq. Тези активи се въздействат от измененията в лихвените проценти от Федералния запас и други макроикономически придвижвания. Миналата година Фед предприе нападателно повишение на лихвените проценти, с цел да се опита да укроти инфлацията, която навреди на рисковите активи дружно с биткойна. Инсайдери от промишлеността споделиха, че смяна в макроситуацията може да помогне на биткойна.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР