След близо едночасово обсъждане Общински съвет даде съгласие Общината да

...
След близо едночасово обсъждане Общински съвет даде съгласие Общината да
Коментари Харесай

След час обсъждане: Община Варна ще кандидатства за 13 млн. лева за две училищни пристройки

След близо едночасово разискване Общински съвет даде единодушие Общината да кандидатства за 13.3 млн. лв., с които да се вдигнат пристройки към две учебни заведения в града, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Ако настояването бъде утвърдено, със средствата по Механизма за възобновяване и резистентност по процедура „ Изграждане на нови здания на учебни заведения и детски градини “ ще бъдат построени сгради за спомагателни класни стаи към учебните заведения „ Йордан Йовков “ и „ Добри Чинтулов “. Целта на разширението на материалната база е осъществяването на проекта за прекосяване към едносменен режим.

За да не бъде изтърван срокът за кандидатстване, локалният парламент се събра на изключително съвещание в днешния ден.

Още при започване на разискването Юлиян Губатов от групата на „ Възраждане “ изрази терзание, че въпросът се слага за гласоподаване и разглеждане в последния миг. Поиска да знае по какъв начин са подбрани учебните заведения и къде тъкмо ще бъдат разположени новите пристройки. Според него има и други не по – малко нуждаещи се школа от разширение въз основата като МГ. Извън тематиката изиска да знае какво се случва с капиталовата стратегия на Общината за обучение, за която преди няколко години бяха предоставени 34 млн. лв..

„ В момента без тактика, без доклад и непрозрачно се взимат решения. “, сподели Губатов. Последваха изявления от негови сътрудници от групата му в съвета. Според тях би трябвало да се търсят разновидности за създаване на напълно нови здания. Да се употребяват налични общински парцели, а не да се продават. Това е и един от претекстовете за импортираното до регионалния шеф искане за връщане за разглеждане на програмата за предписание с общински парцели.

Многократните и дълги изявления на „ Възраждане “ по просветителните въпроси и излизането отвън тематиката на изключителната сесия предизвика съветници от други групи в Общински съвет да вземат отношение. Димитър Чутурков и Янко Станев се сплотиха към мнението, че сътрудниците им си служат с популизъм, не са задоволително готови по тематиката и бавят работата на съвета.

От общинската администрация обясниха, че учебните заведения са подбрани след деликатен разбор. Потвърдиха слуховете, че ще се строи на мястото на физкултурния салон на „ Йордан Йовков “, само че прецизираха, че пристройката ще включва салон, както и класни стаи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР