След близо 30 години лутане и търсене на свой лидер

...
След близо 30 години лутане и търсене на свой лидер
Коментари Харесай

Нужна е мобилизация

След близо 30 години блуждаене и търсене на собствен водач Българска социалистическа партия избра Корнелия Нинова. Тя, като депутат, със своята интензивност се открояваше измежду останалите народни представители. За мен бе ясно, че най-сетне попаднахме на подобаваща персона. Умен, хубав, младеж с ясна визия за нужните промени в партията и страната, Корнелия Нинова получи доверието на по-голямата част от делегатите на 49-ия конгрес. Смела и решителна, тя с явен и прецизен изказ показва своите визии за бъдещото развиване на България. Българска социалистическа партия би трябвало да тръгне по нов път, да пази ползите на елементарните трудови хора и аз съм уверен, че това ще се случи. Промените, които Нинова направи за обновяване на партийното управление и парламентарната ни група в Народно събрание, раздразниха някои остарели партийни фрагменти (стари кримки). Кои са те? Това са самозабравили се, провалили се някогашни министри, зам.-министри, народни представители в няколко Народното събрание и няколко млади протежета, сред, които и Сергей Станишев, които оформиха група с най-вече властови и стопански ползи, лицемерно скрити под маската на угриженост за бъдещето на партията. Според мен, така наречен вътрешна съпротива може да бъде оприличена на остаряла чанта от мачкан лак, скъсана, прашасала, която виси като експонат в Националния съвет. За да злепоставят други Нинова, те акцентират разнообразни неубедителни аргументи. Опозицията е безидейна и не се поддава на смяна, само че непрестанно приказва за групово решение и ръководство. Не е ли по-добре да се освободим от нея точно на идейна основа?

Ще си разреша да се обърна към вас, други Нинова. Опозицията в Националния съвет е късогледа, не вижда, че България от ден на ден обеднява, умира. Демографската рецесия предизвиква дълбока ерозия, над два милиона мизеруват и гладуват, а два милиона са самопринудени да изоставен България. Тя, опозицията, няма хрумвания, не предлага съответни политики за решение на проблемите, не разисква и не приема това, което се предлага във " Визия за България ". Моето мнение е, че би трябвало да се освободи Народно събрание на кардинална, идейна основа от изявените телевизионни герои и " демократични " инакомислещи.

Ще си разреша да направя някои оферти до ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и до партийните членове на Българска социалистическа партия:

- Времето, в което живеем, изисква висока готовност, стоманен колектив и решителни управнически решения в Българска социалистическа партия.

- Вместо визия (виждане) отсега нататък, да се приказва за СТРАТЕГИЯ, което значи: умеене, изкуство, убеденост и цялост от научни познания за реализиране на мечтаната цел. Такава Стратегия да се създаде за всяка община, район и за национално ниво, да се засилват хората по този метод с тяхно присъединяване по отношение на локалните избори.

- Да се изнесат на показ корупционните практики с публични поръчки и злоупотребата с общински средства за построяването на ненужни уреди, с цел да се вземат комисионни.

- Да се направи изчерпателен разбор на евентуалния обсег от риска: наводнения, свлачища, срутища и търкалящи се предмети, горски пожари и други, с цел да се предотвратят бедствията, изключително в селските региони, и се успокоят хората, че нещо се прави за тях.

- Предлагам да не се приказва повече за " народна власт " в Българска социалистическа партия. " Демокрация " (разбирай подправена такава), това значи безпорядък и измама на всички равнища.

- Напълно поддържам други Божанков - " когато обикалях България, усещах, че хората обожават Нинова и няма да я предадат ". Тя, Нинова е нашата горделивост и вяра, същинско лице на партията, и по тази причина я обичаме.

Л. Еленков

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР