След близо 20-годишна кариера на футболист Димитър Бербатов сложи край.

...
След близо 20-годишна кариера на футболист Димитър Бербатов сложи край.
Коментари Харесай

"Когато ви омръзне да ви лъжат, може да ме потърсите, за да ви оправи някой футбола"

След близо 20-годишна кариера на футболист Димитър Бербатов постави край. Рекордьорът по голове за националния тим си завоюва хиляди фенове със забележителните си отигравания и погледа си върху играта. Освен запаметяващите се моменти на терена Бербатов имаше такива и отвън него, като доста пъти негови изявления привличаха вниманието.

" Дневник " напомня част от тях.

" Имам други цели в живота, парите не са всичко. Мога да пребивавам добре и с един милион, и с 10 милиона, и с 500 хиляди. Видял съм доста, имало е моменти, в които не съм могъл да си разрешавам много неща и все пак не съм обръщал внимание на проблемите. Целта ми беше да играя на " Олд Трафорд ".
След прехвърлянето си в " Манчестър юнайтед " през септември 2008 година

" Не е в характера ми да дезертирам от отговорностите си. За мен обаче остава непонятен фактът, че колкото и да се пробвам да бъда потребен в страната си, оставам неразбираем, обиждан, обругаван. Недоверието и негативизмът ме обкръжават отвред. Отказвам да приема нестимулираните, непроверени и непрофесионални мнения на хора, които нямат визия за лишенията, които понасям ".
Бербатов след загубата с 1:6 от Сърбия през ноември 2008 година и обвиняванията, че преднамерено е напуснал терена в 30-ата минута.

" Хората би трябвало да са наясно и да нямат огромни искания към нас. На момента толкоз си можем. Не може три коня да дърпат каляската ".
След мача с Грузия (6:2) през 2009 година Бербатов засяга себе си Мартин Петров и Стилиян Петров като " трите коня ".

" Сигурно след какъв брой... няма да е доста надалеч, когато няма да съм деен футболист към този момент, и когато на множеството от вас ви омръзне да ви лъжат и да ви манипулират, може да ме потърсите, с цел да ви оправи някой футбола . Това го споделям в действителност съществено ".
През май 2010 година след отказването си от националния тим.


© Reuters

" Да ви наподобявам на Бил Гейтс? Не съм аз индивидът с магическите пръчки, с цел да оправям ЦСКА. Това е работа на доста хора, а сега имам други неща на главата ".
За проблемите на ЦСКА през 2014 година

" Лошото е, че въобще се приказва за избавителен проект за клуб като ЦСКА. Но мисля, че той е единственият вид. А и от това, което слушам, всички цесекари желаят да се стигне до разновидността Васил Божков да се завърне ".
Отново за ЦСКА, само че този път година по-късно - през 2015 година

" Аз съм подобен, че в случай че пристрастеността ми към футбола намалее, тогава ще спра да се нервирам, да крещя и ръкомахам на терена. И това ще значи, че към този момент футболът или тимът, за който играя, не ме интересува и ми е все тая ".
Бербатов в изявление, което даде пред самия себе си през 2016 година, до момента в който беше част от гръцкия ПАОК.

" Целта ми е една - още веднъж да помириша терена в Англия. Аз съм образован футболист. Винаги съм харесвал този вид играчи, постоянно. Трябва да четеш играта и да предвиждаш какво ще се случи. Дори в случай че си по-бавен от противника си, в случай че си задоволително интелигентен, ще прочетеш играта и ще стигнеш до топката преди него ".
Мнението на Бербатов, откакто остана без тим при започване на 2017 година

" Все отново съм на 36 години и да тичаш по терена не е толкоз елементарно, колкото преди. Мисля, че мога да обезщетявам, като употребявам повече мозъка си в играта ".
Из чат на Бербатов с почитателите в Индия след прехвърлянето му в " Керала бластърс ".

Фотогалерия: Вълшебната кариера на футболния идеалист Димитър Бербатов >

" Когато съм бил в тунела преди мач и като погледна тима пред мен с Гигс, Роналдо, Рууни, Видич, Фърдинанд - получаваш ерекция. Виждаш тези футболисти и си казваш " Мамка му, има премия за всичко, през което преминаваш " .
В изявление през 2018 година Бербатов споделя за времето си в " Юнайтед ".

" За да поиграя още малко, някой би трябвало да ме желае. В момента никой не ме желае, с изключение на у дома. Скоро ще стана на 38 години ".
През ноември 2018 година Бербатов за пръв път заприказва за преустановяване на кариерата си.

" Спокойно тук в България, в случай че се напъна, ще играя до 43, както се вика. Без никакъв проблем. Но премерих риска - да видя плюсове и минуси, тъй като знам каква е действителността в нашия футбол. Не е толкоз хубава, не е цветуща, не е нещо, на което съм привикнал. Това е казусът при мен - че аз цялостен живот съм играл в чужбина и съм привикнал на доста други неща на напълно друго равнище. Ти представяш ли си, аз стартирам да играят тук и идва притежателят и ми споделя: " Днес имаме полиграф, ще вървим да се тестваме ". И аз какво ще кажа съгласно теб? Ще отида и ще го счупя полиграфа най-вероятно ".
Бербатов изяснява за какво не се е върнал в България в края на кариерата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР