След атаките на Хамас на 7 октомври . Израелските военновъздушни

...
След атаките на Хамас на 7 октомври . Израелските военновъздушни
Коментари Харесай

Израел и ООН спорят има ли хуманитарна криза в ивицата Газа

След офанзивите на Хамас на 7 октомври. Израелските военновъздушни сили постоянно нанасят въздушни удари против позиции на екстремистите в Газа и други градове, напомня Руската работа на Би Би Си.

Тази заран Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци предизвести, че заболяванията, пренасяни със нечиста вода, могат да стартират да се популяризират, защото " огромна част от Газа " няма достъп до чиста питейна вода.

В изявление за Би Би Си обаче представителят на израелската войска подполковник Ричард Хехт сподели, че в Газа има електричество и вода.

" Ние нямаме обвързване да доставяме електричество на Хамас ", сподели Хехт. " Хората, които ни нападнаха, направляваха линията Газа от доста години. Имат ток. В момента няма филантропична рецесия в Газа.

" Помолихме хората да се реалокират (на юг), там има вода, има електричество ", сподели Хехт.

Припомняме, че макар апелите на Египет и други страни, в това число Съединени американски щати, както и на интернационалните организации,, свързващ линията Газа и Египет, откакто получи повреди вследствие на израелски въздушни удари.
 Камиони с филантропична помощ за Газа чакат на границата
Камиони с филантропична помощ за Газа чакат на границата

Всички пропускателни пунктове в Газа, в това число Рафах, остават затворени

, че дейностите на Израел в Газа към този момент може да са нарушили интернационалното право , като той акцентира нуждата Европейски Съюз да продължи да финансира палестинската власт след, написа европейската редакция на " Политико ".

" Правото на самозащита би трябвало да се реализира в границите на интернационалното право ", сподели висшият представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел във вторник след

" Някои от дейностите (на Израел) - и Организация на обединените нации към този момент го сподели -, намаляването на храната на доста цивилни хора, е срещу интернационалното право. Така че да, има някои дейности, които не са в сходство с интернационалното право ", сподели той.
 Кралят на Йордания: Целият район е на ръба на пропастта
Кралят на Йордания: Целият район е на ръба на пропастта

Той също по този начин предизвести против опитите палестински бежанци да бъдат натикани в Египет или Йордания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР