След ареста на Десислава Иванчева, която бе избрана за районна

...
След ареста на Десислава Иванчева, която бе избрана за районна
Коментари Харесай

От последните минути: Кадиев се разграничи моментално от Иванчева след ареста, не му била протеже!

След ареста на Десислава Иванчева, която бе определена за районна кметица точно с поддръжката на Георги Кадиев и "Нормална страна:, той побърза мигновено да се разграничи от нея с пост във Facebook:

*Публикуваме без редакторска интервенция:

"Иванчева в никакъв случай не е била мое “протеже”. Издигнаха я протестиращите от Младост, без каквато и да е интервенция от наша страна. 100% от идея, логистика, финасиране и най-малко 80% от осъществяване на акцията бяха от #НормалнаДържава. Направихме го с вярата, че оказваме помощ на гражданското общество.
Разграничихме се месеци по-късно. Иванчева в никакъв случай не доближи равнището на управленец. Извиних се и на сътрудниците от #НормалнаДържава, и на обществото. За мен Младост бе голямо персонално отчаяние и голям урок.
Жалко.
Можеше да е знак на нов метод на правене на политика. Вместо това избра парите и опошли всичко.
И все пак, не преставам да имам вяра, че сме на верния път. Ангажирани, дейни жители, подпомагани от политици с идея.
Винаги ще има неточности и провали.
Но пътят е този.
Не се отхвърляме. "

Припомняме, че Десислава Иванчева влезе в полезрението на обществото през 2016 година, когато се яви като самостоятелен претендент за областен кмет на квартал "Младост ", раздиран от митинги против противозаконните застроявания.

Тогава тя получи 59,82 % от вота на частичните избори за кмет на региона, преди претендента на ГЕРБ Мария Илиева, която печели 34,76 % от гласовете на гласоподавателите.

Иванчева блесна след протест под името "Протест срещу безобразията в Столична община ".

Заради митингите и разкритията към тях, министър председателят изиска оставка на тогавашната кметица на региона доктор Цвета Авджиева. Иванчева незабавно се припозна за дойстойна за поста, тъй като с протестиращите открили, че няма нито един претендент, който е подготвен да им пази гражданските претенции.

Така се яви като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, подкрепена от партията на Георги Кадиев „ Нормална страна “.

Паралелно Иванчева е ръководител и на инициативния комитет "За зелен "Младост ", който събира подписи за привикване на локален референдум против градежите в зелени площи, детски площадки, паркове и паркинги в региона. "Моята врата ще бъде отворена за всеки един от вас ", зарече се във фейсбук тя.

Когато се появи на политическата сцена, се разбра, че се занимава с бизнес. През 2000 година Иванчева почнала да се занимава с посредническа активност и си купила два рейса. Става член на европейската асоциация по превоз. Извършвала е и профилиран транспорт.

Била е и представител на международна марка за професионална козметика за коса, имала е магазин и склад, като не е ясно дали към момента не престават да действат.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР