След англичаните: Тези пенсионери избраха масово да живеят у нас.

...
След англичаните: Тези пенсионери избраха масово да живеят у нас.
Коментари Харесай

След англичаните: Тези пенсионери избраха масово да живеят у нас


След англичаните: Тези пенсионери избраха всеобщо да живеят у нас. Все повече възрастни германци се преселват в България. Все повече възрастни германци се преселват в България – и харчат там пенсиите си.
Изгодно за страни като България,
тъй като по този начин европейски пари се насочват към по-бедните страни на континента, написа немският „ Ди Цайт “.
„.

Стотици хиляди получатели на немски пенсии постъпват като тях: търсят „ крайна дестинация “, където да живеят на добър климат и ниски цени. Един от тях е Андреас Йолер, който също си търси такава дестинация и мисли в това число и за България. В немския седмичник „ Ди Цайт “ той апропо написа:

„ Около 260 000 германци харчат пенсиите си отвън Германия – това демонстрира последната статистика на Службата за пенсионно обезпечаване. В това число не влизат тези, които са пристигнали в страната като трудови мигранти
и се връщат в родината, с цел да прекарат
там залеза на живота си. Дали моето семейство скоро ще влезе в тази статистика? Повечето хора, които вземат решение да подхващат сходна стъпка, гледат да сведат до най-малко рисковете, които крие един подобен проект. В Австрия да вземем за пример са се заселили 28 000 немски пенсионери, в Швейцария – 26 000. Именно тези две дестинации оглавяват
листата на страните, желани от
немските пенсионери в чужбина. Освен всичко друго, там приказват немски, а думата „ шницел “ е изписана без правописни неточности в ресторантското меню “, написа създателят на „ Ди Цайт “.

Гюнтер би добавил, че и котлетите в месарницата са езиково по-лесно налични. Но както Гюнтер, по този начин и създателят на „ Ди Цайт “ имат различен, по-голям претекст за търсене
на ново пенсионерско пристанище:
„ Налага ни се да изберем някоя по-бедна страна, с цел да можем да запазим избран стандарт на живот. Страна, където нашите спестявания за годините, в които вероятно ще имаме потребност от професионални грижи, няма да се стопят напълно. Европейското решение да се изплащат цялостни пенсии, без значение в коя европейска страна живееш,
е доста преференциално и за едната,
и за другата страна. Така европейски пари се насочват към по-бедните страни на континента, където подкрепят стопанската система и построяването на инфраструктурата. А на нас, пенсионерите, ни се разрешава повече еластичност на старини – с цел да изкараме още няколко хубави години “, написа създателят на „ Ди Цайт “ и прибавя:
„ Можем ли да си представим
да се заселим в някой „ пенсионерски парадайс “ в Испания? Или пък в България? Там, където има Лидл и Кауфланд, където в кафенето ще срещнеш немски мигранти, които разискват обичаната си тематика: по какъв начин тук, за разлика от Германия, нищо не действа както трябва… “.

Тези наблюдения на Андреас Йолер изцяло се удостоверяват от един негов съотечественик, който ще назовем Дитер. Той се грижи точно за това в България нещата да действат както би трябвало. Дитер също живее в българско село покрай северното черноморско крайбрежие.
Къщата му е чиста и подредена,
а в плевнята е отворил същинска немска работилница – с всички нужни принадлежности и принадлежности, докарани от родината му. Дитер ремонтира и поправя всичко допустимо – и хората от покрайнината го обичат.
Разплащането неведнъж е натурално,
само че Дитер и брачната половинка му нямат нищо срещу: немските пенсии им стигат в България. А като тях са още хиляди немски пенсионери. И броят им занапред ще пораства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР