След анализ на специфични модели на използване“, системата ще предложи

...
След анализ на специфични модели на използване“, системата ще предложи
Коментари Харесай

Windows 11 ще се нагажда към навиците на потребителя

След разбор на „ характерни модели на потребление “, системата ще предложи предложени настройки

Началната страница на Windows 11 ще се настройва “в придвижване ” съгласно държанието на потребителите (снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft работи интензивно върху нова начална страница с настройки в Windows 11. Това излиза наяве от последната актуализация на системата, налична за участниците в програмата Windows Insiders, които могат първи да тестват новите благоприятни условия в развой на внедряване.

Според осведомени, на които се базира The Verge, в новата начална страница на Windows 11 има интерактивни карти. Те разрешават на потребителя бързо да направлява до разнообразни настройки като персонализиране на устройството, ръководство на Bluetooth, възобновяване на акаунт и други

Основната страница с настройки ще се приспособява към самостоятелните потребности на всеки консуматор. Въз основа на разбора на „ характерни модели на потребление “, системата ще предложи предложени настройки, които са най-подходящи за потребителя. Например, в случай че потребителят постоянно трансформира настройките на екрана или настройва звука, тези варианти ще бъдат показани на видно място, осигурявайки бърз и елементарен достъп до тях.

Актуализираната начална страница съдържа целесъобразни настройки, които регистрират интензивността на потребителите (източник: Microsoft)

Страницата също по този начин ще демонстрира информация за наличното облачно вместилище в OneDrive и статуса на абонамент за Microsoft 365 и Xbox. Според Microsoft, в началото менюто ще съдържа до седем карти, само че броят им ще нарасне в бъдеще. Компанията за първи път стартира да тества тази нова функционалност през юни.

Друга вълнуваща функционалност, която Microsoft може скоро да пусне за всички консуматори, е приложението Windows Backup. Представено за първи път през май, то разрешава архивиране на компютъра, преди миграция към ново устройство.

В допълнение към автоматизираното използване на настоящите потребителски настройки към новия компютър, Windows Backup също ще резервира всички закрепени приложения на работния плот, менюто “Старт ” и лентата на дилемите.

Microsoft твърди, че конфигурираните по-рано приложения няма да се конфигурират автоматизирано на нов компютър. На потребителя ще бъдат дадени директни пътища, които ще го пренасочат към Microsoft Store или уеб страницата на разработчика, с цел да ги конфигурира.

Така наподобява приложението Windows Backup (източник: Microsoft)

Струва си да се обърне внимание на актуализирането на функционалността за динамично осветяване (Dynamic Lighting). Първоначално тя беше предопределена да управлява RGB осветлението в Windows 11 благодарение на отворения стандарт HID LampArray. След актуализацията потребителите на Windows 11 ще могат освен да приспособяват осветлението, само че и да синхронизират цвета на акцента на Windows с цветовете на своите периферни устройства.

Това изобретение ще сътвори хармонично и единно образно пространство на работното място. В допълнение, потребителите ще могат да задават самостоятелни цветови схеми за разнообразни устройства, което прави средата на Windows 11 още по-персонализирана и комфортна.

Всички тези функционалности са включени в компилацията Windows 11 Insider Preview Build 22631.2262, която е налична за разглеждане и тестване от членовете на бета канала.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР