След анализ на ситуацията от тази сутрин на изпълнителните органи

...
След анализ на ситуацията от тази сутрин на изпълнителните органи
Коментари Харесай

ГЕРБ оттеглят номинацията на Красимир Ципов за шеф на ЦИК - това е капан

След разбор на обстановката от тази заран на изпълнителните органи на ГЕРБ, те отдръпват номинацията на депутата Красимир Ципов за ръководител на новата Централната изборна комисия. Причината и мотивацията е, че това е капан, в който ГЕРБ отхвърля да попада.

Красимир Ципов изясни, че е изискал това след дълъг размисъл.

" За следващ път станахме очевидци на това, че всички други партии взеха решение да избягат от отговорност. Единствено ние предложихме кандидатура, тъй като през всичките години потвърждаваме, че се отнасяме отговорно, в това число и към изборния развой. Особено в изискванията на втори избори по време на пандемия ", изясни Красимир Ципов.

Той акцентира че не се опасява да поеме отговорност и да ръководи груповия орган, само че той взима решения с квалифицирано болшинство от 2/3.

Решението обаче се базира на аргумента, че не би трябвало в идващите два месеца да получаваме всекидневни офанзиви и то за непознати решения, защото единствено ние имахме отговорността да поемем отговорност. " А другите избягаха от тази отговорност ", съобщи Ципов.

Решението беше обосновано и от министър председателят в оставка Бойко Борисов: " Не ние, които сътворихме нелепостите, а Красимир Ципов ще би трябвало да поема отговорността и то за решения, които ще са му наложени. " Всеки неуспех ще се приписва на нас, уточни Борисов, който е безапелационен, че това е заложен в сговор капан от другите политически сили.

Било е редно, по думите на Борисов, другите партии да предложат ръководител на ЦИК, само че не го вършат, а по едно и също време с това не поддържат кандидатурата.

Като образец за капан той уточни взетото решение да се гласоподава с машини и в секциите в чужбина, без да се знае какъв брой ще са тези секции, без да е написано по какъв начин ще се транспортират до непознатите страни тези машини, кой ще носи отговорността за това.

" Кой ще си постави главата в торбата - естествено, ръководителят от ГЕРБ. Не, благодаря... "

Нарочно в сговор не изпратиха друга претендент. Някой им сподели - оставете ги отново ГЕРБ със Съюз на демократичните сили да им е отговорен..., счита Борисов и: Ципов подписва контракт за машините за гласоподаване, натрапен с болшинство, а ние нападаме този кодекс в Конституционен съд.

Решението за отдръпване на кандидатурата на Красимир Ципов ще бъде импортирана още през днешния ден, а по думите на Борисов " те " (другите партии) имат време да се съберат, да се сговорят, да си създадат консултациите и надлежно ЦИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР