След 80 години продажба на риба и морски дарове от

...
След 80 години продажба на риба и морски дарове от
Коментари Харесай

Старият рибен пазар в Токио става конферентен център

След 80 години продажба на риба и морски блага от всички типове, мястото на световноизвестния рибен пазар Цукиджи в Токио ще се трансформира в интернационален конферентен център по проекти, препоръчани от градските управляващи в сряда.

Властите на Токио желаят да трансфорат 23-те хектара повърхност, намиращи се покрай шикозния квартал Гинза, в пространството за интернационалните конференции и изложения, както и за хотели и заведения за хранене.

Като за начало мястото първо ще служи като транспортен възел по време на олимпийските игри в Токио през 2020 година

Очаква се проектите да бъдат финализирани през март след събиране на отзиви от локалните поданици.

Цукиджи - най-големият рибен пазар в света и известна туристическа атракция в регион, цялостен с заведения за хранене и магазини, се реалокира през октомври в Тойосу, някогашен газов цех, намиращ се малко по на изток.

Губернаторът на Токио Юрико Коике предложи площадката да се трансформира в самобитен кулинарен тематичен парк, в който се отбелязва разнообразната история на пазара.

Но тя отстъпи от концепцията, откакто бизнес операторите в Тойосу показаха мощна съпротива, сочат локалните медии.

Отворен през 1935 година, Цукиджи е най-известен с дневните търгове за риба звук, уловена от всички краища на света, които се употребяват от всеки, от готвачите със звезди на " Мишлен " до елементарните магазини за храни.

Ритуалът на търговете за риба звук продължава на новия пазар Тойосу. В началото на този месец японски суши бизнесмен заплати рекордните 3,1 милиона $ за голяма 278 кг риба звук на новогодишния търг./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР