След 60-годишен застой започна изграждането на нов затвор, чиято първа

...
След 60-годишен застой започна изграждането на нов затвор, чиято първа
Коментари Харесай

Започна изграждането на новия затвор край Дупница


След 60-годишен застой стартира построяването на нов затвор, чиято първа копка направи министърът на правораздаването Крум Зарков, предава Българска телеграфна агенция.

Новият затвор се чака да бъде приключен след 13-14 месеца и ще се намира в село Самораново, община Дупница. Финансирането идва по Програма " Правосъдие " на Норвежкия финансов механизъм.

Предвидено е пандизът да дава отговор на всички европейски стандарти, заради което в плана за градеж е включено и построяването на здания с контролно-пропускателни пунктове и ограда. Освен това ще има и обучителен център с хотелска част, работилници, параклис, учебно заведение, коферентна зала и библиотека.

Ще бъде построено и " преходно поделение ", което цели да приготви за завръщане в обществото на хора, които следва да бъдат освободени. Капацитетът на пандиза ще бъде 400 лишени от независимост.

По думите на Крум Зарков този градеж ще се отрази на целия регион, защото ще има повече от 90 работни места и увери, че сигурността на хората е обезпечена и няма база за терзание у тях. Също по този начин в пандиза ще има и индустриални бази, които ще подкрепят икономическото развиване в региона, добави още министърът.

На откриването участваха и някогашните правосъдни министри Надежда Йорданова и Данаил Кирилов, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който също е някогашен правосъден министър. Присъстваха още заместител омбудсманът Елена Чернева, шефът на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " Ивайло Йорданов, както и посетители от Норвегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР