След 53 години граждански брак Цветана и Тодор Иванови от

...
След 53 години граждански брак Цветана и Тодор Иванови от
Коментари Харесай

Невероятна история! След 53 години любов: Цветана и Тодор сключиха и църковен брак

След 53 години цивилен брак Цветана и Тодор Иванови от мездренското село Руска бяла вземат решение да сключат и църковен. Обясняват този необикновен за възрастта си акт с една-единствена дума – обич, неотслабваща и мощна до през днешния ден. Историята на двамата е преразказана в репортаж на bTV.

Когато за първи път вижда на софийската гара младия началник “Движение”, бъдещата тъкачка Цветана си споделя: „ Той ще е”.
 2111485744.jpg
„ Взе ми сърцето. Тази фотография ме е завладяла и го харесах. Не мога да ви опиша какъв брой го заобичах още тогава”, признава Цветана.

Предложението за брак не пристигнало незабавно, а след двегодишна дружба с писма. „ И то какво го предиздвикало да се оженим – татко му рекъл: Жена, няма да го переш, да си откри перачка”, споделя Цветана.

Тогава Тодор бил разпределен на гара Твърдица. Случило се, че няколко дни живели без автограф, само че страната зорко бдяла за фамилния морал.

„ Как е и що е, не го разбрахме. Идва известие: Ако не подпишете в период от три дни, ще ви разделим. Бях на работа и ловя там комерсиалния началник и билетния касиер и хайде в съвета. Подписахме, по едни бонбонки, по този начин ни е бракът”, спомня си Тодор.
 Цветана и Тодор Иванови
Снимки: btvnovinite.bg
В началото на 1964 година Цветана и Тодор станали публично семейство Иванови. Сватба не вдигнали, тъй като нямали с какво. Годините минавали в преместване от гара на гара, само че в сговор и съгласие. От работа той се прибирал у дома и назад. Пред компанията в кръчмата предпочитал компанията на жена си. И не крие, че тя в доста връзки го превъзхожда и той няма право да се оплаква от нищо.

После оженили дъщерите, внуците, радват се и на правнуци. Пропуснали 50-годишнината на взаимния си живот, тъй като оперирали Цветана от сърце. Когато разказала на съседите какво е намислила тази есен, те не повярвали. „ Имах предпочитание да се венчая с моя господин, доста го обичам”, не крие тя.

Венчали се – той с папийонка, а тя с венче на главата. Кумували им двама от внуците. Най се радват, че съумели да съберат всичките си близки. Съветът им към младите е посред им да има почитание и любов.

А в очите на вуйна Цветанка мъжът й още е оня началник „ Движение”, който я омаял преди повече от половин век на софийската гара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР