След 5-часови дебати депутатите приеха изискванията за избор на председател

...
След 5-часови дебати депутатите приеха изискванията за избор на председател
Коментари Харесай

След 5-часови дебати депутатите приеха изискванията за избор на председател на КПКОНПИ

След 5-часови диспути депутатите одобриха условията за избор на ръководител на КПКОНПИ. Предложенията на Движение за права и свободи и ГЕРБ за спомагателни процедурни правила бяха отхвърлени. Не бе подкрепена концепцията, претендентите да дават уверение за психическа валидност.

Отпадна концепцията, претендентите да бъдат дисквалифицирани от присъединяване, в случай че са навършили 65 години.

Няма да се изисква и декларация, която да потвърждава липса на присъединяване в репресивния уред до 1989 година

И.д. преседателя на Народно събрание Мирослав Иванов изясни от трибуната, за какво не поддържа даването на документи, които да потвърждават, че няма формирана инспекция или произвеждане от КПКОМПИ:

" Дали има формирано или няма формирано произвеждане против едно лице, не значи, че това лице е направило дейности, които са в несъгласие със закона. И, в случай че това условие беше минало, то щеше да бъде дискриминационно ".

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайь предложи, казаното от Мирослав Иванов да се следва от всички народни представители.

" Невинен до доказване на противното е главно предписание, а ние от една година на какво ли не се наслушахме тук, по адрес главно на опозицията, от властимащите ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР