След 3769 дни отборът на Ботев (Пловдив) се завръща в

...
След 3769 дни отборът на Ботев (Пловдив) се завръща в
Коментари Харесай

Големият ден настъпи! Ботев приема Левски на Колежа в мач за историята

След 3769 дни тимът на Ботев (Пловдив) се завръща в своя дом – ст. Христо Ботев, приемайки Левски в мач от 28-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от историческо значение за футбола в Пловдив, както и в цяла България, тъй като с него ще бъде открит напълно новият ст. Христо Ботев. Мачът сред двата отбора стартира в 20:00ч., а в часовете преди него е основана цяла стратегия, включваща и концерт във връзка завръщането на Ботев на “Колежа “. Срещата ще бъде ръководена от основния арбитър Никола Попов.

До през днешния ден двата тима имат изиграни общо 145 мача между тях в най-високото равнище на българския футбол, а статистиката сочи: 42 победи за Ботев, 23 равенства и 80 победи за Левски при голова разлика 160 на 260 в интерес на “сините ”.

Иначе последните две срещи на „ Колежа “ сред Ботев и Левски приключиха с триумф за пловдивчани. В първата от тях Ботев победи с 2:0 пред препълнения стадион „ Христо Ботев “, а срещата беше белязана от ексцесии по трибуните. Във втория дуел „ канарчетата “ обърнаха „ сините “ от 0:1 до 2:1 с два гола на Тодор Неделев. Това на процедура беше последният мач сред Ботев и Левски на „ Колежа “, като още тогава бе съборена естрада „ Изток “, с което беше обещано началото на ремонтните действия по стадиона. 
 ПФК Ботев: Доведете Вашите деца, с цел да създадат своите първи стъпки на стадион ПФК Ботев: Доведете Вашите деца, с цел да създадат своите първи стъпки на стадион " Христо Ботев "
Дейности, които се протакаха прекомерно дълго по разнообразни аргументи.

Мерките за сигурност ще са изключително засилени с оглед огромния интерес към срещата. За дербито сред " жълто-черни " и " сини " са ангажирани 1000 служители на реда с 20 кучета, 10 коня и две водометни машини. 

Също по този начин срещата провокира невъобразим интерес от представителите на медиите. Над 90 журналисти и фотографи от близо 50 електронни и печатни медии изпратиха своите поръчки за огромното събитие.
 Топузаков сподели защо съжалява и съобщи: Имаме проблеми, а Ботев е един от петте топ тима в България Топузаков сподели защо съжалява и съобщи: Имаме проблеми, а Ботев е един от петте топ тима в България
Преди този кръг " канарчетата " заемат 10-ото място във краткотрайното класиране на efbet Лига с актив от 29 точки. " Сините " от своя страна са на 5-ата позиция с 48 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР