След 31 май украинските граждани у нас, избягали от войната,

...
След 31 май украинските граждани у нас, избягали от войната,
Коментари Харесай

Местят украинците от хотелите, настаняват ги в държавни бази

След 31 май украинските жители у нас, избягали от войната, ще бъдат извозвани с влакове до държавни, общински и ведомствени бази

Програмата за настаняване на бежанци от Украйна в хотели завършва на 31 май. След тази дата украинците ще бъдат извозвани с влакове до държавни, общински и ведомствени бази, оповестиха на конференция на Оперативната координационна група към държавното управление заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и заместник-министърът на превоза Владимир Върбанов, съобщи КРОСС.

Върбанов сподели, че украинските жители ще бъдат извозвани към държавните, общински и ведомствени бази на три стадия. Първо ще бъде обезпечен влаков транспорт за възрастните хора, след това майките с дребни деца, а по-късно ще бъдат превозени и всички останали. Заместник-министърът на превоза обърна внимание, че фамилии няма да се разделят.

Заместник-министър Георгиева заяви, че първото заплащане на хотелиерите дефинитивно е направено на 19 април с доплащане на 9 май. Разплатени са 15 280 хиляди лева с Данък добавена стойност за близо 350 хиляди нощувки на почти 320 лица, извършващи активност в към 600 обекта за настаняване.

Второто заплащане е в развой на обработка, като най-вероятно то ще стартира до края на идната седмица, осведоми Георгиева. Подадени са 565 заявки. Броят на обектите за втория интервал ще надвиши 1000, заяви още заместник-министърът на туризма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР