След 30 години на пълна отдаденост и любов към Рома,

...
След 30 години на пълна отдаденост и любов към Рома,
Коментари Харесай

Грозната раздяла на предадения Тоти с "Рома"

След 30 години на цялостна отдаденост и обич към " Рома ", Франческо Тоти се раздели с клуба на сърцето си. Легендарният италианец напусна " римските вълци " с отвращение и мъка, като насочи обвинявания към управлението на клуба.

Тоти даде конференция, която не се организира в базата на клуба или на стадион " Олимпико ", а на неутрална територия в постройката на Италианския олимпийски комитет. Той се изправи пред цялостна зала, с цел да каже това, което дълго време беше премълчавал.

Тоти се почувства предаден и предизвести почитателите, своя " брат " Даниеле де Роси и даже идващото потомство на Алесандро Флоренци и Лоренцо Пелегрини, че може да се отнесат по същия метод с тях.

Легендата на " Рома " увери, че постоянно ще бъде там, само че просто сега не може да продължи да живее под еднакъв покрив с сегашното управление и президента Джеймс Палота. Тоти даде обещание, че ще се върне, тъй като задължението е нещо, което американските вложители просто не могат да схванат.

 Франческо Тоти спря с футбола през 2017 година, като до него беше президентът Джеймс Палота (вдясно)
© Associated Press

Франческо Тоти спря с футбола през 2017 година, като до него беше президентът Джеймс Палота (вдясно)

Тоти заемаше поста на механически шеф от 2017 година, само че разгласи, че не е получил късмет да работи. Той упрекна Палота, че се обкръжил с неверните хора и постепенно, само че несъмнено желаят да изхвърлят всички, свързани с " Рома ". Сред тях е Де Роси, чийто контракт не беше възобновен. Но кой ще е идващият изпъден?

" За две години ме поканиха на към 10 срещи, освен това постоянно ми се обаждаха в последния миг. Тези хора пристигнаха с проект да изгонят всички, свързани с " Рома ", от клуба и съумяха. Сега ме боли повече, в сравнение с като напуснах като футболист. Чувствам се като че ли съм починал ", сподели Тоти на конференцията.

Изходът от случая не е неочакван, тъй като проблемите сред консултанта на Палота – Франко Балдини, и Тоти са още от 2011 година В книгата " Един капитан " на Ер Пупоне се разказват самопризнания на Балдини, който неведнъж се е опитвал да продаде иконата на клуба, само че треньорите постоянно са желали Тоти да бъде разполагаем.

Тоти окачи бутонките през 2017 година, когато не му беше препоръчан контракт и се пенсионира наложително. " Искам да знаеш, че аз бях този, който те спря ", споделя Балдини на Тоти, представен от football-italiа.

Отношението на управлението към Тоти може да бъде видяно от последвалото изказване на уеб страницата на клуба: " Докато разбираме какъв брой мъчно би трябвало да е сходно решение да напуснеш " Рома " след 30 години, имаме вяра, че възприемането му на обстоятелствата и решенията, взети от клуба, е по едно и също време нереално и надалеч от действителността ".

 Грозната разлъка на предадения Тоти с
© Reuters

Тоти получи роля в клуба, която беше единствено очевидна позиция на власт, оставяйки го да бъде декорация, която да резервира почитателите и спонсорите щастливи. Той даже не беше част от срещите, на които е бил определен новият треньор Пауло Фонсека от " Шахтьор ".

Сега Тоти за пръв път живее без " Рома ". Той е свободен, откакто е дал да се разбере, че е направил всичко допустимо, с цел да остане, само че бива отритнат. Където и да отиде италианецът, всички знаят, че той рано или късно ще се върне при своята същинска обич в сърцето на Рим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР