След 22-годишно отсъствие, виолончелистите от Апокалиптика отново идват в Пловдив.

...
След 22-годишно отсъствие, виолончелистите от Апокалиптика отново идват в Пловдив.
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, Апокалиптика разтърсват Бунарджика

След 22-годишно неявяване, виолончелистите от " Апокалиптика " още веднъж идват в Пловдив. Те ще свирят в града под тепетата довечера от 19 часа на Летния спектакъл по покана на EventEase. А специфичен посетител на събитието ще е пост-метъл групировката от Исландия Solstafir. 

Куфеещите челисти от Финландия са дръзки, същински и отворени. Такива са и хората в аудиторията на техните представления. Финландците изпъкнаха като същински новатори в метъл сцената незабавно щом стъпиха на нея. Те продължиха да се развиват, да опитват и да изненадват. От квартет виолончелисти, изпълняващи кавъри инструментално, те започнаха да пишат авторски материал, разшириха състава като прибавиха барабанист, а по-късно включиха и вокални партии. За тях те канят разнообразни известни вокалисти, като тези колаборации от време на време са представяни и с осъществявания онлайн със съответния артист.

И въпреки да им бяха нужни години да бъдат признати и оценени в по-консервативните компании от почитатели в международното рок общество, те се настаниха трайно в афиша на огромни конгреси на метъл жанра.

Днес " Апокалиптика " към момента са глътка пресен въздух с истинския си метод на музициране, професионализъм при правене на аранжиментите на техните музикални пиеси и със сърцати осъществявания на сцена. Музиката им съдържа детайли от класическа музика, неокласически метъл, траш метъл и симфоничен метъл. Нещо повече, през юни 2008 година, на фестивала „ Рок в Рио “ в Лисабон, „ Апокалиптика “ извършват 5-ата симфония на Бетховен.

През пандемичната 2020 година групата издаде девети студиен албум със заглавие Cell-0 (Silver Lining Music).

 

" Какви други забавни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на  - най-хубавия гид за Пловдив ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР