След 22 години в БСП олимпийската медалистка и петкратна световна

...
След 22 години в БСП олимпийската медалистка и петкратна световна
Коментари Харесай

Весела Лечева се разделя с БСП

След 22 години в Българска социалистическа партия олимпийската медалистка и петкратна международна шампионка по спортна пукотевица, някогашен депутаят и министър Весела Лечева разгласи, че напуща управлението на партията. Лечева е член на Националния съвет, а решението си да се раздели с партията заяви пред Областния съвет на Българска социалистическа партия във Велико Търново нощес.
 
" Избрах да оповестя тази вест пред съвещанието на Областния съвет, с цел да могат моите партийни приятели да я научат персонално от мен, а не посредством заявления или през медиите. Благодарих им за дългогодишната взаимна работа и за оказаното доверие. Влязох в Българска социалистическа партия като човек, който си слага високи цели и не се опасява да отстоява правилата си. Моята визия бе тя да е модел и мотор за едно заслужено и прогресивно ръководство на страната, което да утвърждава достолепието и самочувстието на нацията. През годините в управлението на Българска социалистическа партия имаше уважавани общественици, приети специалисти, хора с богат професионален и житейски опит ", сподели Весела Лечева.
 
" За страдание в последните месеци управлението на Българска социалистическа партия, на което персонално аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на властнически метод на ръководство, обезличи партията, в профил с процедурни хватки социалисти с друго мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подсилен и определен от левите хора в България. Водеше тази война паралелно с нашия главен политически опопент - ГЕРБ. В резултат на тези дейности загуби задълго лидерските позиции и доверието на гласоподавателите в страната ", съобщи Лечева.
 
" Макар, че обмислях това решение от дълго време, то не беше взето елементарно. В годините съм потвърдила, че съм човек с поредни политически възгледи и правила. Съобщавам решението си в този момент, в края на годината и след локалните избори, с цел да не бъда упреквана, че съм попречила на акцията. А и имах, въпреки и нежна вяра, че след тези избори ще има почтен диалог и разбор за резулатите. Вместо това чухме следващите хвалби, които не дават отговор по никакъв метод на действителната картина. Дадох си сметка, че не съм в положение да трансформира нищо в политиката на управлението, което в последните години не се вслуша в нито един рационален глас, изневери на високите цели, съобщи ползите на нашите симпатизанти и членове ", показа Весела Лечева и добави, че не вижда " светлина в тунела " за Българска социалистическа партия, само че не губи вяра, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.  
 
Весела Лечева е повторен олимпийски медалист и петкратен международен първенец по спортна пукотевица. Председател на Българския стрелкови съюз. Председател на Държавната организация за младежта и спорта /ДАМС/ в интервала 2005-2009 година Министър на младежта и спорта в служебните държавни управления с министър-председател Гълъб Донев /август 2022 – юни 2023/. Депутат от 39-о, 40-о и 45-о Народно заседание на Република България. Почетен жител на Велико Търново и Павликени.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР