След 21 поредни победи на червено, Рафаел Надал най-сетне загуби

...
След 21 поредни победи на червено, Рафаел Надал най-сетне загуби
Коментари Харесай

Случи се: Надал загуби на клей, Тийм направи Федерер отново №1

След 21 следващи победи на алено, Рафаел Надал най-накрая загуби на обичания си клей! В мач от четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид испанецът загуби с 5:7, 3:6 от Доминик Тийм! По този метод Надал не съумя да отбрани точките от извоюваната купа преди година и от понеделник още веднъж №1 в света ще бъде Роджър Федерер, който не играе в сезона на алено.

В четвъртък с успеха си над Диего Шварцман Надал направи серията си от поредно извоювани сетове на клей 50, с което усъвършенства върха на Джон Макенроу от 1984 година. Постижението обаче си остана 50, откакто Тийм съумя с доста въодушевена и изпълнена с печеливши удари игра да спре серията на Краля на клей.

Именно Тийм, преди година на четвъртфиналите в Рим, бе последният, победил Надал на клей. Двамата играха между тях в Монте Карло, където австриецът взе единствено 2 гейма.

В Мадрид обаче обстановката бе радикално друга. Тийм проби за 4:3, след което при 5:4 пропусна сетбол, а Надал изравни. Изглеждаше, че още веднъж Матадора ще се измъкне, само че това не тормози Тийм. Той реализира нов пробив, след което материализира втория си сетбол.

Вторият сет се разви по сходен сюжет. Тийм проби рано за 2:1, след което Надал въпреки всичко стигна до връщане на брейка при 3:3. Само че Тийм проби още веднъж за 4:3, след което затвори мача на сервис на противника.

На полуфиналите Тийм ще срещне играещия си първи Мастърс полуфинал Кевин Андерсън, който победи в три сета Душан Лайович.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР