След 21 години вярна служба актрисата Анджелина Джоли се оттегля

...
След 21 години вярна служба актрисата Анджелина Джоли се оттегля
Коментари Харесай

Анджелина Джоли се оттегля като специален пратеник на ООН за бежанците

След 21 години вярна работа актрисата Анджелина Джоли се отдръпва от функционалностите на специфичен делегат на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), заяви Агенция Франс Прес.

Стопкадър Нова Тв

" След двадесет години работа в системата на Организация на обединените нации чувствам, че е време да работя по различен метод и да се наемам директно с бежанците и локални организации ", се показва в изказване на актрисата, публикувано от ВКБООН. В него не се показва какви ще са бъдещите й начинания.

" Благодарни сме за десетилетната й работа, за отдадеността й и за приноса й за бежанците и за хората, които са принудени да бягат ", се показва в изказване на ръководителя на ВКБООН Филипо Гранди.

Джоли бе назначена за специфичен делегат на ВКБООН през 2012 година и от този момент е взела участие в 60 задачи на терен, привличайки внимание с известността си към бежанските рецесии, съобщи Българска телеграфна агенция.

През юни 2021 година тя прикани за повече взаимност по време на посещаване в лагера Гудубо в Буркина Фасо.

" Начинът, по който ние като интернационална общественост се опитваме да се оправим с споровете и несигурността, не работи ", сподели тя.

Актрисата тогава сподели, че в никакъв случай преди не е била по този начин разтревожена от бежанската рецесия по света. Оттогава броят на бежанците и вътрешно разселените хора устойчиво пораства и в средата на тази година доближи 100 милиона души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР