След 2-годишно прекъсване Националната асоциация на децата и младите хора

...
След 2-годишно прекъсване Националната асоциация на децата и младите хора
Коментари Харесай

Инициативата Деца боядисват яйца за деца ще се проведе отново след 2-годишно прекъсване

След 2-годишно спиране Националната асоциация на децата и младежите с диабет още веднъж провежда самодейността " Деца боядисват яйца за деца “.

«Скъпи " дребни и огромни захарчета “, заради пандемичната конюнктура през 2020 и 2021 година не успяхме да бъдем дружно и да отбележим светлите християнски празници. На Велики четвъртък каним вас, както и всички наши другари, на традицинното ни боядисване на яйца. Ще се съберем, с цел да продължим традицията», споделя ръководителят на Асоциацията Елисавета Котова.

Тази година самодейността ще се организира в храм «Св. Възнесение Господне», където деца от асоциацията от цялата страна ще боядисват яйца с благословението на Пловдивския митрополит Николай.

" В годините обратно имахме благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай да боядисваме яйца на Велики четвъртък в няколко православни храма на територията на Пловдив – " Св. Богородица “, " Св. Мина “, " Св. Климент Охридски “, както и в манастир " Св. Георги “ в с. Белащица и сме безпределно признателни. Винаги сме били посрещани сърдечно, с християнска нравственост, с образци и послания за религия, вяра и обич от Пловдивската митрополия и сме щастливи, че наши домакини ще бъдат свещеноиконом Васил Кашоров и отец Георги “, уточни Елисавета Котова. Тя посочи, че събитието ще се състои от 12 часа в уютната атмосфера на православната черква, където повече от година се организира неделно учебно заведение по вероучение.

Боядисаните от децата яйца, козунаци и великденски сладки и благословени от свещениците ще бъдат дарени на детските отделения по диабет към УМБАЛ " Св. Георги “ и МБАЛ " Медлайн “, както и на деца в потребност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР