След 18-месечно разследване и експлозивни понякога разкрития парламентарната анкетна комисия

...
След 18-месечно разследване и експлозивни понякога разкрития парламентарната анкетна комисия
Коментари Харесай

След 18-месечно разследване приключва дейността си парламентарната комисия за щурма срещу Капитолия

След 18-месечно следствие и избухливи от време на време разкрития парламентарната анкетна комисия за щурма на Капитолия огласява през днешния ден заключенията си и се чака да гласоподава дали да предложи Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и някои от доближените му да бъдат преследвани по правосъден ред, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 193
Членовете ѝ – седем демократи и двама републиканци, ще проведат в 13:00 ч. локално време (18:00 по Гринуич) обществено съвещание, с цел да показват изводите си за събитията на 6 януари 2021 година, събрани в осем глави.

На този ден последователи на някогашния президент Тръмп, потвърждавайки наред с него, че Джо Байдън е " откраднал " президентските избори през 2020 година, нападнаха постройката на Конгреса, което шокира страната и света.

Комисията би трябвало през днешния ден да реши дали да предложи на правосъдното министерство да упрекна Тръмп в апел към протест, възпрепятстване на публична процедура (за валидиране на изборния резултат от 2020 г.) и скрит план против американската страна.

Тези три обвинявания могат да доведат до присъди, включващи затвор и възбрана за заемане на държавни длъжности в Съединени американски щати – а експрезидентът към този момент съобщи, че ще взе участие и в конкуренцията за висшия пост през 2024 година

Окончателният отчет на комисията ще бъде оповестен на 21 декември.

Гласуването в комисията е незадължаващо и значително алегорично, защото членовете ѝ не могат сами да издигнат обвинявания против някогашния строителен магнат. Решение дали да бъде преследван ще вземе министерството на правораздаването, назначило специфичен прокурор, който да организира без значение следствие по случая.

" Според мен има доказателства, че Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е направил правосъдно наказуеми нарушавания " в опита си да дискредитира изборите, съобщи през вчерашния ден по Си Ен Ен демократът Адам Шиф от парламентарната анкетна комисия.

Шиф не пожела да заяви по кои обвинявания ще се гласоподава в нея и по какъв начин ще гласоподава самият той. Но добави, че съгласно него Тръмп е нарушил редица закони и би трябвало да бъде третиран като всеки различен американец в сходен случай, т.е. преследван по правосъден ред.

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския нееднократно е помествал на платформата си " Трут Соушъл " гневни постове против вероятната рекомендация на парламентарната комисия, която назовава в своя нормален жанр група " демократи, асоциални видове и нехранимайковци ".

Той съобщи, че словото му, произнесено на 6 януари 2021 година и другите му дейности на този ден са били " умерени и изпълнени с любов ". Тогава експрезидентът прикани своите последователи " да се бият като дяволи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР